La dita, “la gent parlant s’estén” l’han fet bona l’Ajuntament de Badalona i la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF). Consistori i ens federatiu han signat l’acord, les paus fins i tot es podria dir sobre la gestió del poliesportiu de Montigalà. I és que el conflicte entre ambdues parts s’ha tancat amb una encaixada de mans i una signatura sobre el paper, sense haver de passar pels tribunals. L’executiu local indemnitzarà amb uns 721.000 euros la federació. 


El passat divendres, dia 30, representants d’un i altre organisme van representar aquesta entesa. La suma de diners respon a les demandes de la FCEDF pels seus serveis prestats durant set anys de manera deficitària, que s’han traduït en 520.800 euros, i la posada en marxa de projectes, que han significat 201.000 euros en concepte d’honoraris d’arquitectes i que no han vist la llum. Aquesta quantitat passarà a ser patrimoni de la FCEDF i, de ben segur, servirà per obrir una nova etapa en l’esport adaptat a Catalunya.

De moment, el 30 de juliol del 2010 serà una data marcada per als anals de la història d’aquesta federació, que tot just fa uns mesos en complia quaranta.

Set anys de lluita
Les desavinences entre ajuntament i federació han estat constants al llarg d’aquest set anys. El 2003, la FCEDF va guanyar el concurs com a empresa concessionària de la gestió del poliesportiu de Montigalà de Badalona per als següents 35 anys. La seva candidatura comptava amb un projecte, totalment pla, sense grans reformes. La regidoria d’Esports va acceptar-ho, però va topar amb Urbanisme que volia fer-hi més equipaments municipals i, per tant, major inversió.

Una de les condicions com a guanyadors del concurs era que s’havien d’oferir serveis, de matí i tarda, a les entitats i abonats a preus municipals. Un fet que provocava pèrdues per a la federació, però només durant un temps aproximat d’any i mig, que significarien la duració de les obres previstes. Finalment, les millores no es van dur a terme i es va tornar a presentar un segon projecte, pel qual el consistori va pagar uns 92.000€. Aquest tampoc va trobar sortida.

Mentrestant, la FCEDF seguia oferint servei d’activitats amb les pèrdues que generava i, després d’anys d’estira i arronsa i el pas de tres presidents per l’ens federatiu (Bertran de Five, Dani Lamata i l’actual Josep Lluís Amador), es va presentar una denúncia per danys i perjudicis per aquests projectes que mai va poder desenvolupar i el dèficit pels serveis oferts.

Els serveis jurídics de l’Ajuntament de Badalona van valorar la reclamació i ja es va començar a entreveure una conciliació que finalment va acabar el passat divendres. A partir d’ara, la FCEDF seguirà sent la gestora de l’espai municipal i l’administració badalonina, mensualment, abonarà el dèficit d’uns 7.000 euros de forma indefinida. Després d’haver-se assegut a taula i parlar, les relacions entre consistori i federació seran molt millors.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies