ESPORT ADAPTAT
Salutació del President

Fa uns pocs mesos, vareu reeditar la vostra confiança a l’equip que tinc l’honor i el goig de presidir perquè continuessim guiant el rumb de la nostra Federació.

En iniciar aquesta etapa estaba en el nostre ànim recordar el nostre passat, ja força dilatat, conmemorant d’alguna manera el primer mig segle transcorregut des de que l’Esport de persones amb Discapacitat Física (alehores Deportes para Minusválidos – englobant totes i cadascuna dels diferents tipus de discapacitats -) fou reconegut oficialment com a tal a casa nostra, iniciant-se així el que ha estat una imparable conquista dels drets de totes les persones, també en aquest camp i una remarcable carrera d’èxits en el pla social i, naturalment en l’esportiu.

D’aquesta voluntat i per deixar constancia de l’efemèride han nascut els premios que duen la data del fet i que esperem fereu vostres, cada any. En el nostre pensament està però, la idea que recordant el passat i tots aquells que el feren i fereu possible, mirar endavant i assolir nous, majors i millors reptes.  

Llegir mes

Història

La introducció de l’esport adaptat a l’Estat Espanyol va tenir lloc a Catalunya. En un principi, l’any 1958, la Excma. Diputació de Barcelona sota la direcció del Il·lustríssim Senyor Joan Antoni Samaranch, inaugura les Llars Mundet a la zona de la Vall d’Hebrón de Barcelona, per acollir a nens i joves provinents de l’antiga Casa de la Caritat. El director d’esports del centre, el salesià senyor Joan Palau, inspirat en la filosofia del Dr. Guttmann, va fomentar l’activitat esportiva dels joves amb discapacitats del centre, ja que entre els residents hi havia un gran nombre d’afectats per seqüeles de la poliomielitis.

LLegir mes

que-perque-discapacitat-no-nens_1366673323_2423603_1233x763

Qui som? Què fem?

2015.11.12-fede

La Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) és una entitat privada d’utilitat pública i d’interès cívic i social que gaudeix de personalitat jurídica i capacitat d’obrar plenes per al compliment de les seves finalitats, les quals no són de caràcter lucratiu…

Va ser creada l’any 1969 de la mà de Joan Palau i Francàs, qui va fer possible que en un moment determinat a casa nostra i a tot l’estat, l’Esport de Persones amb discapacitat inicies la seva singladura, com a resposta a la necessitat d’un grup de persones per tal de poder practicar l’esport adaptat a llurs discapacitats de forma organitzada.

Llegir més

2015.9.6-promocio

La FCEDF és l’encarregada d’organitzar les competicions de les 18 modalitats esportives adaptades que porta a terme, com ho són l’atletisme, esquí, hoquei en cadira de rodes elèctrica, natació, petanca, halterofilia, tennis taula, tennis, tir amb arc, tir olímpic, vela, bàsquet, boccia, ciclisme i esgrima. L’activitat de competició de cadascuna d’aquestes modalitats esportives es desenvolupa d’acord al corresponent calendari que engloba les jornades de competició, lligues catalanes, campionats de Catalunya, etc…

Llegir més

On trobar-nos? Les delegacions

 Barcelona

C/ Francesc Tàrrega, 48
08027 (Barcelona)
Tel. 93 340 92 00
Fax. 93 408 12 85
E-mail: info@esportadaptat.cat

Tarragona

Centre Cívic Mestral
(Barri Gaudí)
Av. de Barcelona, 6-8
43200 Reus (Tarragona)

E-mail: tarragona@esportadaptat.cat

LLeida

Avda Segre, 7
25003 LLeida
Tel./fax. 973 24 09 75

E-mail: lleida@esportadaptat.cat

Girona

Hotel d’Entitats les Barnardes
C/ Sant Dionís, 42
17190 Salt (Girona)
Tel. 677 91 32 82
E-mail: girona@esportadaptat.cat

favicon

Nostre delegació