ESPORT ADAPTAT
Salutació del President

A finals de l’any 2023, el President Josep Gimenez va considerar arribat el moment de fer un pas al costat, i deixar la responsabilitat de seguir dirigint la Federació

Les circumstàncies han fet que sigui la meva persona qui n’agafi el relleu, i tenir la responsabilitat i l’honor de presidir la nostra estimada Federació.

Tenim un gran equip de treball; i he d’agrair en Josep el desig de continuar col·laborant amb nosaltres per ajudar-nos a mantenir el rumb emprés.

La nostra voluntat és mirar endavant i assolir nous, majors i millors reptes.

Seguirem posant especial èmfasi en la Iniciació, la Promoció, la Tecnificació, l’Adaptació de noves modalitats, la Competició, l’Activitat Física i l’Alt Rendiment, sempre de la mà dels Clubs i esportistes que son, i han de seguir sent, els eixos principals i la nostra essència vital. 

Llegir mes

Història

La introducció de l’esport adaptat a l’Estat Espanyol va tenir lloc a Catalunya. En un principi, l’any 1958, la Excma. Diputació de Barcelona sota la direcció del Il·lustríssim Senyor Joan Antoni Samaranch, inaugura les Llars Mundet a la zona de la Vall d’Hebrón de Barcelona, per acollir a nens i joves provinents de l’antiga Casa de la Caritat. El director d’esports del centre, el salesià senyor Joan Palau, inspirat en la filosofia del Dr. Guttmann, va fomentar l’activitat esportiva dels joves amb discapacitats del centre, ja que entre els residents hi havia un gran nombre d’afectats per seqüeles de la poliomielitis.

LLegir mes

que-perque-discapacitat-no-nens_1366673323_2423603_1233x763

Qui som? Què fem?

2015.11.12-fede

La Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) és una entitat privada d’utilitat pública i d’interès cívic i social que gaudeix de personalitat jurídica i capacitat d’obrar plenes per al compliment de les seves finalitats, les quals no són de caràcter lucratiu…

Va ser creada l’any 1969 de la mà de Joan Palau i Francàs, qui va fer possible que en un moment determinat a casa nostra i a tot l’estat, l’Esport de Persones amb discapacitat inicies la seva singladura, com a resposta a la necessitat d’un grup de persones per tal de poder practicar l’esport adaptat a llurs discapacitats de forma organitzada.

Llegir més

2015.9.6-promocio

La FCEDF és l’encarregada d’organitzar les competicions de les 18 modalitats esportives adaptades que porta a terme, com ho són l’atletisme, esquí, hoquei en cadira de rodes elèctrica, natació, petanca, halterofilia, tennis taula, tennis, tir amb arc, tir olímpic, vela, bàsquet, boccia, ciclisme i esgrima. L’activitat de competició de cadascuna d’aquestes modalitats esportives es desenvolupa d’acord al corresponent calendari que engloba les jornades de competició, lligues catalanes, campionats de Catalunya, etc…

Llegir més

On trobar-nos? Les delegacions

 Barcelona

C/ Francesc Tàrrega, 48
08027 (Barcelona)
Tel. 93 340 92 00
Fax. 93 408 12 85
E-mail: info@esportadaptat.cat

Tarragona

Centre Cívic Mestral
(Barri Gaudí)
Av. de Barcelona, 6-8
43200 Reus (Tarragona)

E-mail: tarragona@esportadaptat.cat

LLeida

Avda Segre, 7
25003 LLeida
Tel./fax. 973 24 09 75

E-mail: lleida@esportadaptat.cat

Girona

Hotel d’Entitats les Barnardes
C/ Sant Dionís, 42
17190 Salt (Girona)
Tel. 677 91 32 82
E-mail: girona@esportadaptat.cat

favicon

Nostre delegació