Els Jocs Catalans d’Esport Adaptat, creats inicialment com a esdeveniment que agrupava diferents campionats i activitats esportives, actualment són un referent de l’esport adaptat a Catalunya, donada la visió que aporten a les ciutats sobre esport adaptat.
 
Aquesta visió pretén ser global, és a dir, aportar una visió generalista a tothom sobre l’esport adaptat. Així, per tal d’arribar a tota la població de la ciutat on es porten a terme, es realitzen diferents activitats:
 
• Col·loqui sobre esport adaptat. Consisteix en una sessió que es porta a terme entre setmana, concretament durant la mateixa setmana o la setmana prèvia a l’organització dels JJCC per augmentar l’impacte sobre la ciutadania. S’acostumen a tractar temàtiques relacionades amb l’esport adaptat i la discapacitat per donar a conèixer la nostra tasca, la realitat de l’esport adaptat i generar així neguit entre els possibles interessats. 
Enguany el col·loqui es celebrarà el 23 de maig de 2016 al Museu de Turisme de Calella. 
• Esport Adaptat a l’Escola. Es tracta d’activitats de sensibilització que es porten a terme a les escoles i instituts, depenent de les demandes i peticions de les ciutats, també durant les setmanes prèvies a l’esdeveniment. Amb aquestes activitats es vol donar a conèixer l’esport adaptat i també donar eines als professors i alumnes per tal de facilitar la inclusió de persones amb discapacitat física, en el cas de que algun dia fos necessari.
Depenent de les edats, els alumnes participen en un concurs de dibuix sobre esport adaptat. El guanyador del concurs, que es publica a les xarxes, acostuma a ser la portada del pòster dels Jocs Catalans de l’any següent. 
Així mateix, s’anima a tots els participants a venir i gaudir de l’esdeveniment.
• Competicions i exhibicions. Durant tot el cap de setmana de celebració, es porten a terme totes les competicions esportives i activitats d’exhibició.
Normalment, les activitats es porten a terme en diferents instal·lacions esportives de la ciutat i es realitzen de forma paral·lela en molts casos.
Entre prova i prova es porten a terme les activitats d’exhibició que enguany seran de Voleibol terra i de Ball esportiu.
Al final de cada sessió (dissabte matí, dissabte tarda i diumenge matí) s’organitza el protocol de lliurament de premis.
• Promoció esportiva i sensibilització. Les activitats de promoció es porten a terme al carrer i donen l’oportunitat a la població de provar l’esport adaptat i posar-se a la pell dels esportistes amb discapacitat física.
 
Amb aquestes activitats volem sensibilitzar a la població, però també captar la seva atenció cap els nostres esports.
Enguany aquestes activitats es duran a terme dintre del Parc Dalmau, a diferents zones pavimentades o sense pavimentar que acolliran diferents modalitats esportives que la ciutadania podrà tastar. 
CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies