Sense representants de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) al quadre principal del X Open de La Rioja, el gruix important de tennistes va concentrar-se al segon. Un total de quatre, una mica menys de la meitat de participants (van ser tretze) i no col·locats en els millors llocs del rànquing, van prendre part. Doncs, un d’ells José Luis Montoya va adjudicar-se el triomf.


Montoya
va debutar a la prova contra un conegut seu, el també barceloní Pablo Martínez, que va arribar a la final de consolació d’aquest segon quadre. Triomf molt clar de Montoya per un doble 6 a 0. El següent rival d’entitat i el segon millor col·locat en el rànquing dels participants, només superat pel basc Victor Garcia, el madrileny Juan Carlos Martínez. Tot i així, el resultat va ser molt còmode, 6-2 i 6-1. L’aragonès Miguel Tena, el tercer millor segons el rànquing, corria la mateixa sort que Martínez, 6-2 i 6-3.

Com no podia ser d’una altra manera i seguint l’evolució dels rivals de Montoya, a la final es va topar amb el quart millor del tan citat rànquing. Tot i que el marcador no va ser tan ampli com els altres, finalment va tancar el torneig sense cedir ni un set, 6-2 i 6-4. Gonzàlez va desfer-se, en semifinals, de Garcia.

Els altres dos catalans participants, a banda de Montoya i Martínez, van ser José Coronado i Josep Cunillera. El primer va caure en segona ronda, després de superar l’aragonès Luis Miguel Garcia, però es va trobar amb el finalista del certamen i va cedir per 6-2 i 6-4. Cunillera va perdre el primer partit amb el gallec Roberto Garcia.

L’èxit de Montoya va poder multiplicar-se, ja que en la modalitat de dobles va arribar a la final fent parella amb el madrileny Dani Caverzarchi. Aquesta desena edició va servir per homenatjar el seleccionador estatal, David Sanz, que a més també va ser un dels organitzadors de l’Open i que ha comunicat que deixarà el món del tennis adaptat en molts aspectes. Des de la FCEDF, la Federació Catalana de Tennis i tècnics i jugadors, a part de la implicació del coordinador de tennis de la federació, Xavi Fernàndez, se li va lliurar un detall entre d’altres sorpreses en el sopar de gala post Open.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies