La setena edició dels Jocs Catalans d’Esport Adaptat, celebrats a Cervera, van arribar a la seva fi diumenge passat, dia 25, amb l’entrega de premis i reconeixements als diferents esportistes i entitats participants, així com a la mateixa localitat, desprès d’un cap de setmana ple de competicions i exhibicions esportives obertes a tothom.
 
La presentació oficial dels VII Jocs Catalans va tenir lloc el divendres 23 de maig a la Sala d’Actes del Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Cervera mitjançant el col·loqui “La discapacitat a l’esport” on hi participaren diverses personalitats de l’esport adaptat i inclusiu. Les paraules de l’Excm. Alcalde de Cervera, Sr. Ramón Royes, i del President de la FCEDF, Sr. Josep Giménez, van obrir el col·loqui, mentre que el Regidor d’Esports de Cervera, Sr. Jaume Cascasona, va dedicar unes paraules als assistents abans del torn de paraules final.
 
El Sr. Ramón Royes, Alcalde de Cervera, assenyalà: “Des del consistori hem creat més de 20 places d’aparcament a Cervera”. Raó per la qual, la localitat esdevenia l’emplaçament ideal per acollir un esdeveniment d’aquestes característiques. També va mostrar el seu desig de gaudir properament d’un “correfoc amb diables amb cadira de rodes” a Cervera.
 
Desprès de les paraules del Sr. Royes, el President de la FCEDF, Sr. Josep Giménez, prengué la paraula per agrair a l’ajuntament lleidatà l’afectuosa acollida rebuda i va transmetre als assistents satisfacció per la celebració del 1r Campionat d’Espanya de quad-rugbi. Giménez sentencià: “Els nostres esportistes fan esport, no son fenòmens de fira”. Seguidament, Giménez continuà el seu discurs amb un ferm desig per Cervera: “Confio i estic convençut de que Cervera marcarà un abans i un desprès dintre del Jocs Catalans”. 
 
A continuació, l’acte continuà amb les intervencions de la Directora del Programa HospiSport de la FCEDF i coordinadora territorial de la mateixa entitat a Lleida, Silvia Dalmau, de l’esportista d’esquí i d’altres esports de risc a l’aire lliure Álvaro Bayona, de la Presidenta i jugadora del Club ADB Barberà de hoquei en cadira de rodes elèctrica Cristina Arroyo, del nedador paralímpic Jesús Collado, de la Vicepresidenta de la FCEDF i responsable d’esport a ASPROS Anna Fillat i del President d’AreAdaptada Associació i impulsor de la handbike i del submarinisme adaptat Albert Font que explicaren les seves experiències personals i professionals amb l’esport adaptat.
 
El col·loqui finalitzà amb unes paraules del Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cervera, Sr. Jaume Cascasona, que dedicà paraules d’agraïment i elogi a les persones amb discapacitat, a la seva alegria i a la seva empenta per afirmar: “Per mi són persones fabuloses”. Va finalitzar la seva intervenció afegint: “Les persones amb discapacitat tenen un esperit que motiva. Sou un exemple d’això”.
 
Al dia següent, dissabte 25 de maig, va començar a les diverses instal·lacions esportives de Cervera (el Pavelló Poliesportiu Municipal, el Pavelló Polivalent, la Piscina Municipal Ramón Balcells així com les seves pistes annexes, el Club Esportiu Mas Duran, el Camp d’Esports Municipal) les competicions i exhibicions previstes amb accés públic. Mentre es desenvolupaven aquestes, a l’Avinguda de l’Esport (entre els Pavelló Poliesportiu Municipal i el Polivalent) es van desenvolupar durant les gairebé dues jornades dels VII Jocs Catalans un seguit d’activitats de promoció de l’esport adaptat on petits i grans van poder provar i aprendre a jugar al bàsquet en cadira de rodes, a boccia, a utilitzar una handbike i una cadira de rodes convencional per un petits recorreguts (slalom) mentre sonava la música de grups de batukada que s’aproparen fins a la zona.
 
El matí del primer dia dels VII Jocs Catalans començà amb una exhibició de ball esportiu a càrrec del Club de Ball Esportiu Fipball al Pavelló Polivalent de Cervera. Desprès de començar amb bon ritme la jornada, s’iniciaren la resta de partits. D’una banda, el Pavelló Poliesportiu Municipal va acollir durant tot el dia diferents partits de bàsquet en cadira de rodes. Entre les escoles de la FCEDF i UNES Sant Feliu al matí i els corresponents a la Copa Catalunya a la tarda entre CE Sant Nicolau i UNES Sant Feliu.
 
Mentrestant, el Pavelló Polivalent va acollir durant tota la jornada els partits de hoquei en cadira de rodes elèctrica corresponents al Campionat de Catalunya que finalitzà a la jornada de tarda amb un disputat enfrontament per la primera posició del campionat entre l’ADB Barberà i el CDM Sant Rafael. El Campió de la Lliga Catalana de Hoquei en cre finalitzà amb victòria de l’ADB Barberà per un resultat de 15 gols a 9. Comkedem va quedar en tercera posició.
 
Paral·lelament, durant el dissabte també s’organitzà una exhibició de futbol inclusiu (al Camp de Fútbol Municipal) que aixecà molt d’interès i admiració entre el públic present, una competició i promoció de tennis (a les instal·lacions del Club Esportiu Mas Duran)  i el torneig de natació III Memorial Rosó Capgròs a la Piscina Municipal Ramón Balcells.
 
L’Excm. Alcalde de Cervera Sr. Ramón Royes, el Regidor d’Esports Sr. Jaume Carcasona, el Representant Territorial de Lleida del Consell Català de l’Esport Sr. José Ramón Solsona, el Senador Excel·lentissim Sr. Josep Maldonado es van apropar fins a les diferents instal·lacions esportives per gaudir de l’esport adaptat i, un cop finalitzades totes, van procedir a entregar els merescuts reconeixements i premis als esportistes participants. La primera jornada dels VII Jocs Catalans de Cervera també va comptar amb la presència de l’ex-jugador del FC Barcelona de bàsquet Audie Norris, que va exercir d’ambaixador d’aquesta setena edició.
 
Respecte la competició i promoció de tennis que va tenir lloc al Club Esportiu Mas Duran durant el matí de dissabte, les parelles guanyadores van ser les formades per Nadia Goyeneche i Paloma Órate d’una banda, i la formada per Jordi Torné i Xavier Murillo de l’altre. A més de les medalles a esportistes, també es va fer entrega del trofeu commemor

atiu dels VII Jocs Catalans de Cervera al Club de Ball Esportiu Fipball, a l’equip cadet del Club de l’Escola de Futbol de Cervera, al Club d’amputats Espanyol de futbol, a l’escola de bàsquet de la FCEDF i a l’equip de l’Escola AFA de l’UNES Sant Feliu, al Club Escola de Futbol de Cervera, a la Federació Catalana de Tennis i, finalment, al Club Esportiu Mas Duran, en agraïment per la seva participació als VII Jocs Catalans.

 
Els guanyadors del III Memorial Rosó Cangròs van ser: Antoni Ponce (CN Sitges) a la categoria de 100m braça masculí en aconseguir un total de 683 punts, Carla Casals (CN Barcelona) a la categoria del 100m braça femenina amb 587 punts. A la categoria de Promoció Promeses de 50m lliures, els guanyador va ser David Cortés (de l’escola d’iniciació de la FCEDF), mentre que la cursa de relleus 4X50 lliure mixtes finalitzà amb l’equip format per Carlos Ramírez, Adrià Ruiz, Maria Benjamín i Pol Puiggener com a guanyador de la prova.
 
La jornada de dissabte a la tarda va finalitzar amb el lliurament de la Copa Catalunya de Bàsquet en cadira de rodes a l’UNES Sant Feliu, en un partit molt emocionant amb el CE Sant Nicolau i els premis de hoquei cre i natació.
 
La primera jornada dels Jocs Catalans de Cervera havia arribat a la seva fi però encara quedava una altra jornada, la corresponent al matí de diumenge 25 de maig, amb més competicions i exhibicions esportives adaptades. En aquesta ocasió, les instal·lacions encarregades van ser el Pavelló Polivalent i les pistes annexes de la Piscina Municipal Ramón Balcells.
 
La primera va acollir durant la primera part del matí el Campionat de Catalunya OPEN de Powerlifting i una exhibició de voleibol assegut per part de les integrants del Club Voleibol Barcelona Femení. Un cop finalitzades ambdues activitats esportives, el pavelló s’omplí de públic per gaudir del I Campionat d’Espanya per CCAA de quad-rugbi entre les seleccions de la Comunitat de Madrid i de Catalunya, un enfrontament que finalitzà amb victòria del conjunt català per un resultat de 29 a 16.
 
L’altre activitat esportiva prevista durant aquell matí de diumenge era el Campionat de Catalunya de Clubs OPEN de Petanca, competició que es desenvolupà a les pistes annexes de la Piscina Municipal. Mentrestant, a l’exterior continuaven les activitats de promoció de l’esport adaptat i l’animació musical de petits i grans mitjançant un grup de batukada.
 
Abans de l’entrega de premis i reconeixements als esportistes i entitats participants durant la jornada, el grup de dansa integrada “Liant La Troca” van oferir un espectacle de dansa amb el títol “PIB o Persones Increïblement Belles Ballant”que finalitzà amb part del públic present ballant a la pista i amb forts aplaudiments.
 
Abans de clausurar els VII Jocs Catalans de Cervera, el President de la FCEDF, Josep Giménez, acompanyat de l’Excm. Alcalde de Cervera, Sr. Ramón Royes, i del Regidor d’Esports del consistori, Sr. Jaume Cascasona, van procedir a entregar les medalles i reconeixements als esportistes participants durant el matí.
 
La selecció catalana de quad-rugbi va rebre la copa de Campió d’Espanya per CCAA d’aquest esport, així com l’esportista de powerlifting Alfonso Romero que, per la seva part, va rebre una medalla en reconeixement del Rècord d’Espanya en categoria de més 100kg assolit durant el matí. 
 
El darrer reconeixement de la jornada fou l’entrega d’una placa commemorativa a la ciutat de Cervera, representada pel seu Alcalde i Regidor d’Esports, de mans del President de la FCEDF en agraïment per haver acollit i col·laborat amb l’organització dels VII Jocs Catalans.
 
Amb l’entrega d’aquest darrer guardó i amb unes breus paraules d’agraïment dirigides pel President de la FCEDF, Josep Giménez, al públic present al Pavelló Polivalent es clausuraven els VII Jocs Catalans d’Esport Adaptat de Cervera. Un esdeveniment que, durant un cap de setmana, va portar fins a la localitat lleidatana a 170 esportistes i que va comptar amb més d’un centenar de personal organitzador, entre tècnics i voluntaris, que van fer possible la celebració d’una desena d’activitats esportives adaptades d’exhibició i competició. 
 
CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies