La localitat lleidatana de Cervera acollirà els propers 24 i 25 de maig del 2014 la VII edició dels Jocs Catalans, una oportunitat única per gaudir de l’esport adaptat en les diverses modalitats organitzades per la FCEDF.

Els Jocs Catalans es van crear per englobar en una mateixa seu, competicions i activitats d’esport adaptat. Agrupen diferents esdeveniments esportius, aconseguint reunir el màxim nombre d’esportistes en un mateix lloc per facilitar-los els contactes i el coneixement d’altres esports adaptats i dignificant aquells campionats on la participació és més baixa al compartir instal·lacions amb altres esports.

 

Els seus objectius són:

– Màxim nombre de competidors.

– Optimització dels recursos humans de les Federacions.

– Dignificació de les competicions.

– Intent de reunir un màxim nombre d’espectadors.

– Crida important per als mitjans de comunicació.

– Major implicació d’Entitats Públiques i Privades

Es pretén que aquesta Diada sigui itinerant, és a dir, cada any s’escollirà un lloc arreu de Catalunya com a seu d’aquestes competicions, aconseguint descentralitzar l’activitat de Barcelona i rodalies.

L’edició d’enguany, que tornarà a Lleida per segona vegada desprès dels celebrats l’any 2011, tindrà lloc al Pavelló Municipal de Cervera i comptarà amb les competicions d’una desena de modalitats esportives diferents.

Durant el cap de setmana dels Jocs Catalans tindran lloc els següents campionats; 

 • Bàsquet c.r. : Copa Catalunya. Dissabte (matí i tarda) i diumenge (matí).
 • Ball Esportiu : Exhibició. Dissabte (matí).
 • Futbol: Exhibició. Dissabte (matí).
 • Hoquei c.r.e : Campionat de Catalunya. Dissabte (matí i tarda).
 • Natació : Open Memorial Rosó Cangròs. Dissabte (tarda).
 • Petanca : Campionat de Catalunya per tripletes. Diumenge (matí).
 • Powerlifting : Campionat de Catalunya de Powerlifting. Dissabte (tarda).
 • Quad-rugbi: Campionat d’Espanya. Diumenge (matí).
 • Tennis : Exhibició. Dissabte (migdia).
 • Voleibol: Exhibició partit inclusiu. Diumenge (matí).
 • Activitats de promoció: vine i prova el nostre esport. Dissabte (matí i tarda) i diumenge (matí).
 • Espectacle de dansa integrada pel Grup “Liant La Troca”. Diumenge (matí).

Els assistents als VII Jocs Catalans també podran participar a les diverses activitats de promoció de l’esport adaptat a l’exterior del Pavelló Municipal de Cervera durant les competicions esportives per gaudir de la pràctica esportiva adaptada de bàsquet cr, slalom i handbike.

A més d’aquestes dues jornades esportives, durant la setmana anterior tindrà lloc el Dia de l'Esport Adaptat a l’Escola, una activitat destinada a nois i noies entre els 8 i els 18 anys per tal de promoure els valors de la salut i les actituds no discriminatòries envers diferents capacitats. 

El Dia de l'Esport Adaptat a l’Escola es desenvoluparà a les diferents escoles de Cervera entre els estudiants d’Educació Primària, Secundària i Batxillerat i constarà d’una xerrada sobre esport adaptat on un esportista d’elit explicarà la seva experiència i finalitzarà amb la pràctica de handbike, bàsquet cr, boccia i slalom.

Divendres 23 de maig a les 17:30h tindrà lloc el col·loqui "La discapacitat a l'esport" a la sala d'actes CEI (Av. del Segrià, 6b de Cervera). 

 

Dossier VII Jocs Catalans

 

  

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies