Descripció:

El Para-triatló és un esport multidisciplinari de resistència que desafia als atletes en una carrera continua al llarg de tres disciplines: 750m de natació, seguit per 20 km de ciclisme i 5 km de marxa. Depenent de la categoria, un atleta pot usar un tricicle, bicicleta tàndem o bicicleta convencional en el recorregut de ciclisme, mentre que també estan permeses les cadires de rodes a la part de carrera.

El Para-triatló és un esport de ràpid creixement que es practicava a 37 països l’any 2010, dels que 27 estan compromesos amb l'organització de Campionats Nacionals a partir de l’any 2011. La competició és emocionant ja que es poden veure els canvis continus de líder que ocorren a través de cada disciplina i en les transicions, exhibint-se una competició especialment dinàmica.

La primera edició de la UIT-Campionats del Món de Triatló es va celebrar el 1995 i des d’aleshores s’organitza anualment. El Comitè Paralímpic Internacional recentment va introduir aquest esport en el programa dels Jocs Paralímpics a Rio de Janeiro.

Fundada l’any 1989, la Unió Internacional de Triatló és l'organisme mundial que governa aquest esport i la resta de disciplines multi esportives: Duatló, Aquatló i Triatló d'hivern. El triatló va obtenir l'estatus olímpic a l’any 1994 i va debutar per primera vegada en els Jocs Olímpics de Sydney 2000. 

 

Coordinador:

Departament Tècnic (direcciotecnica@esportadaptat.cat)

Calendari i Resultats:

En aquest enllaç podràs veure el calendari i resultats.

Amb la col·laboració:

 

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies