El passat cap de setmana la piscina de Santa Ana de Cartagena (Múrcia) van acollir els Campionats d’Espanya de natació infantil per a seleccions autonòmiques. Una modalitat esportiva de la qual la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) aglutina part dels seus èxits. Fins fa pocs dies eren els grans, els elit, per dir-ho d’alguna manera, qui tornaven amb un sac de medalles dels Campionats d’Europa de Berlín, doncs, la generació que ve darrere va seguir uns passos similars a Múrcia.

 
L’expedició catalana formada per sis nedadors, Núria Marqués, Anna Maria Montero, Sohaid Essaban, Albert Martínez, Óscar Salguero i Pau Majó, el més petit del grup amb només 11 anys. Tot i ser una competició i, per tant, els resultats premien, però en aquest àmbit el més important és el benestar dels participants i que gaudeixin amb la seva pràctica, que va ser el cas.

En l’àmbit esportiu, tants metalls com esportistes participants catalans, és a dir, sis. Però amb una nedadora destacada, Núria Marqués que va aconseguir quatre ors, en els 100 m. lliures, 50 esquena, papallona i lliures. A més, Sohaid Essaban va aconseguir un bronze en els 100 esquena i Albert Martínez una plata en els 50 braça. Uns resultats que van contribuir a que Catalunya acabés en el més alt de classificació per autonomies.

Marqués va brillar al guanyar tot en el que va competir. Però l’altre representant femenina, Anna Maria Montero, va tancar amb una vuitena plaça en els 50 esquena, mateix resultat en els 50 i 100 lliures, en els 50 braça va acariciar el metall, però va quedar-se a dos segons.    

Essaban i Martínez, a part del podi, també van ser quart i cinquè respectivament en els 50 esquena. Martínez va ser cinquè en els 100 llliures. i es va quedar a les portes del podi en els 100 esquena, podi que va assolir el seu company Sohaid Essaban (també va sumar una setena plaça en els 50 lliures). En el cas de la plata de Martínez, en els 50 braça, es va produir la presència dels quatre nedadors catalans a la final. Cinquè lloc per a Òscar Salguero, setena per a Essaban i vuitena per al més benjamí de l’expedició, Pau Majó   

Per últim, Salguero va ser cinquè en els 100 braça, mateixa distància que va córrer Majó, acabant amb una excel·lent setena posició. Els dos també van calcar els mateixos resultats en els 50 papallona.         

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies