El tennista de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Quico Tur, s’ha convertit en el gran protagonista del XXI Campionat d’Espanya de tennis en cadira de rodes, disputat el passat cap de setmana a Saragossa. El barceloní va guanyar en el quadre individual i en el de doles. D’aquesta manera, ha reeditat el títol assolit l’any passat.

 
Tur ha traçat un camí perfecte en individual. En primera ronda ha superat el també català José Luis Montoya. De fet, ambdós han estat el únics catalans en aquesta primera categoria. Després d’un primer set per al cap de sèrie número u, en el segon Montoya s’ha retirat amb 1-0 al marcador (6-1 i 1-0). Amb la qual cosa, també ha acomiadat disputar el quadre de consolació. Carlos Pina l’ha esperat a quarts de final. El català ha resolt per la via ràpida, un doble 6-3.

En semifinals, s’ha topat amb la gran sorpresa del torneig, el junior Roberto Chamizo, que ha eliminat Álvaro Illobre (cap de sèrie número quatre). Tur no ha tingut problemes amb Chamizo, 6-2 i 6-1. A la final, Martín Varela, cap de sèrie número tres, que després d’un llarg matx de semifinals s’ha carregat l’altre junior de la categoria, Daniel Javier Caverzaschi, el número dos.

La final sense gaire història, 6-4 i 6-2. D’aquesta manera, nou títol per al veí de Sant Andreu i sense cedir cap set. L’hegemonia del català s’ha estès en l’apartat de dobles. Tur ha jugat al costat del gallec Àlvaro Illobre i han accedit de forma directa als quarts de final. El primer escull de la dupla ha sigut Luis Miguel Garcia i Juan Cervero (doble 6-0). Roberto Garcia i Juan Antonio Gutiérrez, últim escull abans de la final (doble 6-1). Martín Varela i Rubén Pérez han estat l’última parella, que també ha superat el binomi catalano-gallec.

En categoria femenina, Bàrbara Vidal ha estat el cap visible de les quatre catalanes al campionat. Vidal, cap de sèrie número u, ha hagut de fer front en l’estrena contra una altra catalana, Nadia Goyeneche (6-1 i 6-3). Goyeneche, prèviament, ha deixat fora una altra catalana, Maria Torres (6-3 i 6-2). Així, per una banda del quadre han estat jugant totes les tennistes de la FCEDF. Lola Ochoa ha estat, de nou, la rival de Vidal pel títol. La valenciana ha tornat a creuar-se ne el camí de la catalana (6-4 i 6-2). La imatge del 2010 s’ha repetit, amb els mateixos campions que el 2010.

En segona categoria, hi hagut el desembarcament de cinc tennistes de la FCEDF; Xavier Murillo ha estat el que ha arribat més lluny fins a semifinals. Roberto Garcia l’ha deixat fora de la final. Murillo ha arribat fins on ha arribat, gràcies a deixar KO en quarts un altre català, Francesc Prat. Precisament, en aquestes alçades de l’eliminatòria han caigut la majoria dels nostres tennistes; José Coronado i Pablo Martínez. Només en primer ronda ha quedat fora Ubald Ratés. Ratés ha tingut bitllet per jugar la segona categoria, però Juan Cervero l’ha frenat en aquest primer partit (6-4 i 6-3).   

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies