Ha estat un cap de setmana carregat de competició esportiva i amb molt bones notícies per a aquesta federació. Va obrir la veda, el ciclista Juan José Méndez al Campionat del Món, que es va celebrar el passat cap de setmana a Montichiari (Itàlia). El barceloní es va proclamar campió del món per primer cop a la seva carrera. En la primera prova que participava, primer estocada. A la persecució, Méndez va arribar al més alt del podi.


El ciclista de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) va signar un temps memorable amb una actuació majúscula. Els 4’11”737 li van servir per superar el sud-africà Neil Jaco a la final. Ja en la fase prèvia de la seva modalitat, MC1, va ser el més ràpid.

El títol mundial de Méndez va ser l’únic que va obtenir la delegació espanyola. Aquest or del català, juntament amb les dues plates i tres bronzes, van col·locar Espanya en la quarta posició al medaller final. Un d’aquests argent també va parlar català i en veu de dona. La millor ciclista paralímpica catalana i espanyola de la història, Raquel Acinas, va ocupar el segon calaix del podi també en la modalitat de persecució.  

Acinas
només es va veure superada per l’americana Allison Jones. A part, també van concursar en el quilòmetre (en cas femení, 500 metres) i es va quedar a les portes de tornar a penjar-se un metall. Méndez, per la seva part, va acabar cinquè.     

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies