L’armada palista catalana, un total de 16 formaven l’expedició, va tornar d’Almeria, seu del Campionat d’Espanya de tennis taula adaptat organitzat fins aquest dilluns, amb un títol estatal. Quim Azcón (C9) va defensar el títol aconseguit l’any passat a Antequera i, per tant, va ser l’única que va retornar com a condició de campió. Això sí, els palistes de la Federació Catalana de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) van aconseguir, quasi tots, una plata. Amb la qual cosa arribaven com a subcampions.


La competició es va obrir amb l’Open, tant en categoria de peu com cadira. En la primera, Jordi Morales (C7) es va quedar a les portes dels metalls, amb un quart lloc al cedir en la final de consolació contra Jorge Cardona (3-0). Entre la resta de palistes de la FCEDF cal destacar que Azcón, Ramon Lacambra (C8) (Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC)) i Ricard Palau (C10) van arribar fins a quarts de final. A vuitens van caure Carles Millera (C6), curiosament contra Palau; Francis Martín (C9) i Matías Blanco (C7). La resta,
Joan Romeu (C8), Jaume Franch (C6) (FECPC), Joaquim Aguilar (C7), Joan Pla (C10), Edgar Núñez (C10) i Joan Pahisa (C6).

En la categoria de cadira, més o menys, la mateixa història. El paper de Morales el va protagonitzar Bilal El Baqqali (C5). També va acariciar el bronze. Francisco Javier López va ser el seu botxí en la lluita per la tercera i quarta plaça. Però en semifinals, el a la postra campió, Miguel Rodríguez, el va apartar de la final. Xavier Faure (C4) i Jordi Teruel (C4) van quedar eliminats a vuitens de final.

Les coses tampoc van millorar en els dobles. L’esparreguerí Morales defensava l’Open de dobles que va assolir el 2010 amb Ricard Palau, però aquest ara competia amb El Ciervo. La seva parella va ser Martín i a les semifinals la dupla que poc després guanyaria, José Manuel Ruiz i curiosament Palau, per fi va caure el primer metall per a un català, els va apartar d’un nou títol. Subcampions van quedar Azcón i Pla. En la categoria de cadira, Baqqali i Teruel van ser els que van arribar més lluny, fins a semifinals. Faure, per la seva part, formant amb Claudio Izquierdo, van perdre tota opció als quarts de final.

En la modalitat individual van arriba la pluja de metalls. Excepte, Azcón amb el seu or a la classe 9, la resta quasi bé tots van aconseguir el subcampionat. Franch en la classe 6, Morales en la 7 i Lacambra en la 8. En cadira, Baqqali es va tornar a topar amb López, qui el va deixar sense bronze a l’Open, i tot i mostrar més igualtat, el del Caja Granada el va tornar a deixar fora, aquest cop, de la final. Faure i Teruel ja van cedir en primera ronda.

Pel que a la competició per equips, les notícies també va ser bones. El CDM San Rafael va guanyar la plata en cadira i en la modalitat de peu, el títol va ser per al CTT Esparreguera i el bronze per un altre conjunt català, El Ciervo. Així, en total, la representació de la FCEDF va sumar nou medalles, tres ors, cinc plates i un bronze.  

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies