El debut dels quatre integrants de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), que formen part de l’equip espanyol, al Mundial d’atletisme adaptat, que s’organitza a Christchurch (Nova Zelanda), ha consagrat a un d’ells. Roger Puigbó (T53) s’ha penjat la plata en els 800 m. Però el vilatortí s’ha quedat a mig segon de l’or, en una trepidant recta final, l’austríac Richard Colman li ha pispat el títol. Els altres catalans, Abderrahman Ait Khamouch (T46), Rafa Botello (T54) i Jordi Madera (T54), també s’han estrenat aquest cap de setmana, però sense el premi d’un metall.

 
Puigbó ha aturat el cronòmetre en 1.42.17 i Colman, 1.42.58. Un últim esprint de l’austríac sensacional ha separat al català de ser coronat campió del món i, a més, amb rècord del Campionat. Ha estat la millor notícia de la segona jornada del certamen.

També han fet la seva estrena a les pistes neozelandeses, Abderrahman, actual subcampió paralímpic de 1.500, que no ha pogut calcar l’èxit dels Jocs Paralímpics de Pequín ’08 i en la distància de fons ha acabat sisè. Encara li resta el 800, que defensa el bronze de la cita xinesa.

Botello i Madera, per a la seva part, no han pogut passar a la final del 5.000 m al ser setè i sisè respectivament de les seves sèries. El flamant subcampió del món de 800 sí ho ha fet. A l’espera del seu paper a la final, als tres els quedarà disputar la Marató.     

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies