Era sens dubte una cita per a la història. Conscients de la importància d’aquest fet, la desena d’esportistes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), cridats a disputar la Garmin Barcelona Triatlhon 2010, van acudir-hi. Ni el fred, ni l’hora… ni res va impedir que tots estiguessin puntuals al seu lloc. Tot i que el resultat en aquesta prova sí que era el de menys, cal remarcar la victòria del grup B format per Sarai Gascón, a la natació; Rafa Botello, a la bicicleta (en handbike) i Ivan Homapera, en l’atletisme. I també fer una especial menció de Francesc Solà, que tot sol va fer cadascun dels recorreguts.   

Puntualitat anglesa. I a les 8.10 saltaven a l’aigua els primers participants de la categoria Sprint, en la qual hi concursaven la desena d’esportistes de la federació. Solà, per una banda, i Jesús Collado, en representació del grup A; Gascón, del B, i Jose Antonio Marí, en el C, començaven a escriure una petita part d’un capítol històric de la federació. Les baixes temperatures van marcar aquesta arrencada i malgrat ser 750 metres de natació, la rapidesa i nivell de tots plegats va ser destacada.  
El grup B al final de la triatló. (FOTO: David Botello)
Al camp de futbol del Agapito esperava la transició a la bicicleta. Moment en el que s’obrien diferències. Botello va volar amb la seva handbike, tot i no estar habituat (només l’utilitza per a entrenaments) i, a més, la seva especialitat és l’atletisme. El manlleuenc es va desmarcar dels seus rivals, Alejandro Flores (grup A) i Alain Fuentes (del C), en aquest segon sector, de 20 quilòmetres. Per últim, l’atletisme (5 quilòmetres), duel d’alçada. Abderraman Ait Khamouch (A), el citat Homapera i Saló (C) van oferir un trepidant tram final.  

Tot plegat, al final, la màxima que tant s’anomena en l’esport: “el important no és guanyar sinó participar”. Va cobrar gran sentit per a la federació. Més enllà del resultat, la imatge i el nivell ofert va ser el millor premi entre els més de 5.000 participants de la triatló. En definitiva, una dia històric i que té deu noms i deu cognoms.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies