Des de fa un temps que les federacions d’esport adaptat treballen plegades, amb l’objectiu de formar part en les federacions uniesportives. Doncs, la setmana passada aquesta història va viure un nou capítol. Al Museu Melcior i Colet, a Barcelona, la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, va rebre els presidents dels tres ens federatius per conèixer la feina duta i garantir-los “ple suport”, tal com va assegurar Pruna.   

El procés va ser iniciat conjuntament per la Federació Catalana d'Esports per a Cecs i deficients visuals (FCEC), la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i la Federació Catalana d'Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) per assolir la progressiva inclusió d’aquestes modalitats esportives dins les federacions uniesportives, com ja passa a nivell internacional.

L’acte va servir per explicar la feina que la FCEC, FCEDF i FECPC duen a terme des del 2008 amb les federacions catalanes de ciclisme, vela, hípica, tennis taula, tennis o pitch and putt, entre d’altres, amb l’establiment d’un calendari comú de competicions, projectes conjunts de promoció i els entrenaments amb esportistes d’alt nivell. El president de la FCEDF, Josep Lluís Amador, va augurar que amb aquesta nova era, “Catalunya tornarà a ser un referent de l’esport adaptat”.

La secretària va felicitar-los, ja que “un cop més l’esport català és pioner a l’Estat” va apuntar i va seguir, “per iniciar el camí cap a la plena normalització de l’esport, sense adjectius ni discriminacions per raó de sexe, raça o discapacitat”. A part del “ple suport”, anteriorment citat, Pruna també s’ha compromès a mantenir la col·laboració amb les tres federacions paralímpiques en un “projecte inclusiu que s’ha de fer de manera natural, sense forçar ningú, i que ha de vetllar per la tecnificació, però també per la promoció i la formació”, va manifestar.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies