La capital de la regió del Loira, Nantes, va acollir el passat cap de setmana el I Open Internacional de tennis taula adaptat. Una competició, nova en aquest cas, amb participació dels esportistes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) i acompanyada d’èxit, concretament, de tres medalles: dues plates i un bronze. Bilal el Baqqali, Jordi Morales i Joan Pahisa, els agraciats. Encara que també van ser-hi Francis Martín i Quim Azcón.  

Ben organitzat pel campió paralímpic Gilles de la Bourdonnaye, la competició es va desenvolupar sota unes condiciones de calor i humitat molt alta que van dificultar la tasca dels esportistes. Malgrat aquestes dificultats, en la categoria individual de classe 5, el Baqqali va tornar a demostrar el gran estat de forma i es va penjar un argent, cedint en la final contra el jugador local, Savant Aira, amb el qual ja s’havia enfrontat en la fase de grups.

Per arribar a la final es va haver de desfer del brasiler Segatto, campió panamericà i de l’israelià Eremenko, un desconegut i incòmode rival que en la primera fase va deixar enrere el màxim favorit. En la categoria individual de classe 7, Morales va repetir l’èxit i la situació d’unes setmanes abans a Romania, i únicament va cedir altra vegada davant el seu company de la selecció espanyola, Valera, per un ajustat 3 a 2. En el seu camí es va trobar alguns dels contrincants amb els que lluitarà per penjar-se una medalla en els pròxims campionats del món.

Finalment l’equip de classe 7, format per Pahisa i Morales, va aconseguir una emocionant tercera plaça, molt lluitada i patida davant de països com Holanda o Bèlgica, rivals als que van vèncer després de quasi dues hores i per marcadors molt ajustats. En la categoria de classe 9, Martín i Azcón van seguir amb la seva progressió i en la prova d’equips van quedar molt a prop d’aconseguir la medalla de bronze.

En individuals es va veure que l’experiència adquirida en altres competicions va servir per augmentar el seu nivell i ambdós esportistes van estar apunt de donar-se la sorpresa davant alguns dels millors jugadors mundials.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies