Aquest cap de setmana hi hagut un nom propi: Sarai Gascón (SM9). La nedadora de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) ha estat la gran protagonista del XXIV Campionat Internacional Alemany de natació per a discapacitats, dut a terme a Berlín. L’egarenca s’ha penjat cinc medalles a la competició, a part una d’elles ha anat acompanyada d’un rècord del món. La FCEDF ha comptat amb una àmplia i qualitativa representació, Miguel Luque (S5), Jesús Collado (S9) i Júlia Castelló (S6), a part de la citada Gascón.


Ben aviat ha arribat la primera alegria per a l’expedició catalana a la piscina olímpica de l’Europa Sportpark, la de Terrassa ha rebaixat en més de deu segons l’anterior registre dels 400 m. estils, en possessió de la francesa Emilie Gral. En 5’35”69 ha aturat el cronòmetre la catalana i medalla d’or al coll.

Poc després han arribat unes altres dues; la primera, també d’or, en la categoria júnior dels 100 papallona i la segona, en la mateixa distància, però en absolut i de color platejada. L’alegria, però, s’ha multiplicat per dos i és que l’altra representant femenina, Júlia Castelló, ha aconseguit un or en els 200 esquena amb 3’13”15.

Abans del comiat del certamen, l’egarenca ha tornat a pujar al podi. En el lloc més alt, en la final de júnior de 50 papallona, amb un temps de 33”18. En els 50 lliures, però ha baixat un graó, a la segona plaça, en els 50 lliures. Entre els homes cal remarcar la quarta posició de Luque en els 150 estils.

Finalment, Gascón ha marxat de la ciutat bàvara amb cinc medalles (tres i dues plates) i un rècord del món sota el braç. L’alt nivell que s’han aplegat a les instal·lacions alemanyes, més de 600 nedadors d’uns 50 països i de vàries discapacitats, han donat major importància aquests resultats, no només de la vallesana també dels catalans participants. 

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies