Fa un parell de setmanes, a Parets del Vallès, se celebrava el Campionat de Catalunya de natació d’hivern. Una competició que no necessitava de marques mínimes, però que això no va ser sinònim de res negatiu, al contrari. Les sensacions que van deixar els nous i joves valors de la natació van ser, juntament amb els ja cada cop més consagrats Sarai Gascón, Júlia Castelló o Miquel Luque, el més destacat. Doncs, aquest cap de setmana, la dificultat s’incrementava. A Saragossa es va dur a terme el Campionat d’Espanya per autonomies i, de nou, aquests novells nedadors van donar el callo.   

Els d’alt nivell van fer bons els pronòstics i van guanyar en les distàncies que van prendre part. Per posar un exemple de cada, l’egarenca Gascón va vèncer, entre d’altres, en els 100 metres papallona i braça; la barcelonina Castelló va fer el propi en els 200 estils o 100 braça; el paretà Luque va guanyar en els 50 braça o la plata en els 50 papallona, per últim, Joan Giralt va destacar en els 50 esquena.

Fora d’aquests grans resultats, cal subratllar el gran debut de Sohaib Essaban, Albert Martínez i Àlex Flores. Aquest darrer, per exemple, va penjar-se un or als 100 m. lliures i tots tres s’estrenaven en una competició de caire estatal. Per una altra part, cal fer menció al veterà David Bach, signant dos cinquenes places en els 100 i 50 lliures.

Igual que a la localitat vallesana, fa un parell de setmanes, en aquesta ocasió es van aplegar esportistes amb paràlisi cerebral i cecs, però de tot Espanya. La participació, per tant, va ser més àmplia, amb quasi bé 200 nedadors, sent les comunitats autònomes de Madrid, València i Catalunya les que més hi aportaven.
El president de la federació lliurant les medalles (FOTO: Emili Gascón)
I també igual que a Parets, el president de la FCEDF, Josep Lluís Amador, no va fallar a la cita i va estar en el lliurament de metalls alguns dels esportistes que apleguen aquesta federació.

 

 

 

Degut a una sèrie de reclamacions, els resultats que hi hagut penjats a la web eren temporals i no els definitius. Així, s'havien de confirmar rècords i marques per atorgar a la selecció catalana el triomf finalment.

 

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies