Els esportistes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) van agafar força protagonisme al Campionat d’Espanya d’halterofília, disputat aquest cap de setmana a la població gallega de Ferrol. Els seus noms sempre van sonar pels altaveus del Pavelló Ensanche, quan es van anunciar els podis vencedors. Tots els de l’expedició van pujar-hi i, a més, molts van aconseguir el passaport per anar al Mundial. 

El tècnic de la selecció catalana, Josep Camats, va ser el guanyador en pressió amb banc fent 126’7950 punts wilks. Luis Miguel Jiménez va imposar-se i va signar un nou rècord d’Espanya en 160 kg i amb menys de 67’5 kg. Jiménez també va classificar-se per al Mundial de Kuala Lumpur (Malàisia). En la mateixa categoria, tercer va ser Adbul Serigne amb 150 kg i una tècnica molt millorada i va provar de fer el rècord estatal del seu company i vencedor de la disciplina, encara que també va intentar 178 kg.

Jordi Canadilla va ser segon en menys 67’5 kg amb l’aixecament d’un centenar de quilograms, la mateixa plaça que va obtenir Javier Lafuente en menys de 100 kg amb 112’5 kg. Lafuente va arriscar per alçar cinc quilograms més i es va lesionar el canell.

En dones, Montse Alcoba va aixecar 90 kg, segona posició, rècord d’Espanya i bitllet per anar a competir al Mundial. Amb tot, el conjunt català, el més nombrós que participava a la competició, va ser el millor i amb diferència. Dels cinc participants; dos van acabar al més alt del calaix, uns altres tres al segon graó i un al tercer.

Aquesta va ser la primera de les quatre parades que consta el Campionat d’Espanya d’enguany. La pròxima cita serà al juny a Madrid, a la que seguirà Astúries i tancarà la competició a Catalunya.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies