El tennista de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Quico Tur, ha guanyat el Màster Nacional de tennis en cadira de rodes, que s’ha organitzat aquest cap de setmana a Torrejón de Ardoz, Madrid. La competició ha comptat amb les vuit millors raquetes del panorama actual i a part de Tur, també hi ha estat present una altra catalana, Bárbara Vidal, que ha ocupat la vuitena plaça.  

Bàrbara Vidal ha estat la única representant femenina, sent la primera vegada que una jugadora catalana disputa el Master Nacional. Bàrbara tanca la temporda amb el 40è lloc del ranking mundial, sent la seva millor clasificació des de que juga el circuit ITF WHEELCHAIR).

El veí de Sant Andreu ha recuperat així, un títol per a la seva vitrina, després que l’any passat el perdés i s’interrompés el triomf en els anys 2007, 2006 i 2005. Tur ha partit com a cap de sèrie, al igual que Àlvaro Illobre. Ambdós han encapçalat el grup vermell i groc, respectivament. En aquesta fase prèvia, el català no ha tingut problemes per superar els madrilenys Rubén Pérez i Daniel Caverzaschi i l’aragonès Carlos Pina.
Imatge sencera de l'anterior instantània del català a les pistes de tennis (FOTO: Servimedia)
En l’altre grup, ell, a priori, líder, Illobre, ha hagut d’abandonar el partit contra el seu company gallec Martín Varela per una lesió. Això ha permès a Varela ser primer de grup i evitar el creuament amb Quico Tur. Qui s’ha jugat, per tant, el passi a la final ha estat Illobre. La catalana Vidal ha lluitat pel 5à al 8è lloc, acabant en aquesta darrera posició finalment.

A semifinals, el tennista de la federació no ha tingut problemes amb el seu gran rival, que va haver d’abandonar de nou per les molèsties que arrossegava. A la final, la superioritat del barceloní s’ha tornat a fer palesa i ha deixat KO a Varela per un 6-4 i 6-2.

Resultasts de Quico per partits:

Quico vs Carlos Pina : 6/2  6/1 rrb
Quico vs Dani CAversachi : 6/2  6/0 rrb
Quico vs Ruen Perez : 6/2  6/0 rrb
Quico vs Alvaro Illobre : 6/0  lesió semifinal
Quico vs  Martin Varela : 6/4  6/1 final

En el lliurament de trofeus han estat presents, entre d’altres, l’alcalde de Torrejón de Ardoz, Pedro Rollan; el regidor d’Esports, José Miguel Martín; el president de la Federació de Tennis de Madrid, Miguel Díaz, o el seleccionador espanyol de tennis en cadira de rodes, David Sanz 

 

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies