Passat, present i futur. Això és el que va reunir l’acte de celebració del 40è aniversari de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), celebrada el passat divendres a la Casa del Mar de Barcelona. Molta emotivitat, il·lusió i esperança van complementar la vetllada, que va aplegar unes 200 persones.

El president de la federació, Josep Lluís Amador, va recalcar la importància d’arribar aquesta edat i va fer una crida als mitjans de comunicació, “els esportistes paralímpics no només existeixen cada quatre anys”. Al costat d’Amador van ser-hi el director del Consell Català de l’Esport, Carles Macian; el representant del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Josep Gonzàlez, l'assessor del delegat d'Esports de l'Institut Barcelona Esports, Eduard Rañé, i el Secretari de la UFEC, Jordi Alcober. El president de la Federació Espanyola d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FEDDF), Joan Palau, va ser baixa de darrera hora per una indisposició.

Un cop fets els parlaments, va arribar l’hora de donar veu aquells que fan caminar i madurar la federació, els esportistes. Raquel Acinas, que va rebre un premi als esportistes rellevants, va aprofitar l’ocasió per demanar major repercussió de l’esport adaptat femení. Per la seva part, Jordi Morales, també guardonat va voler cedir el protagonisme “a la gent de la federació”. Morales i Acinas no van ser els únics premiats en aquest apartat, també van ser-ho Abderraman Ait Khamouch, Jordi Madera, Esther Morales, Juan José Méndez, Roger Puigbó, Jesús Collado, Miguel Luque i Sarai Gascón.

Tot seguit, es va retre homenatge als col·laboradors de la federació, Mariona Masdemont en l’esquí, Francisco Álvarez en l’hoquei en cadira de rodes, Esther Eroles en natació, Matilde Teruel en tir amb arc, Oriol Martínez en el comitè mèdic, Merche Ríos en el comitè de formació i Francesc Bartoll en assessoria jurídica de la federació. Després va tocar el torn de les entitats que també han ajudat. Però menció especial van merèixer aquelles que celebraven un quart de segle; l’Unes Sant Feliu, Club Bétulo-Badalona; Club Costa Daurada; CEM Sant Rafael-Barcelona; CEM L’Hospitalet i CE Mifas-Girona

Abans de desvetllar el nom de millor esportista de la història femení i masculí, que havia estat per votació popular a través d’aquesta pàgina web, es va fer entrega de les insígnies als cinc presidents que han passat per la FCEDF. Joan Palau, que va recollir la seva dona, qui al mateix temps va fer lliurament d'una placa de la Federacio Espanyola FEDDF en agraiment a la Catalana; Antonio Marco, Bertrand de Five, Daniel Lamata i Josep Lluís Amador. Abans de tot, però, el gerent, Tomàs Ruiz, i director tècnic, Toni Gañet, van ser sorpresos amb un reconeixement, que quasi bé els va deixar sense paraules.

I per fi va arribar l’hora d’obrir el sobre amb el nom. Aquell que obtindria el preuat reconeixement de ser el millor de la història. En dones va ser per a la nedadora Anna Maria Peiró pels seus èxits en la dècada dels ’80 i en homes, un empat va sobtar als assistents. Els també nedadors Bertrand de Five i Jesús Collado van rebre el reconeixement. “Passat i futur”, va resumir de Five en el seu discurs. 

Sobre l’ambient va planejar un aire de satisfacció i felicitat, molta felicitat. La clàssica foto de família amb tots va posar punt i final a un acte en el qual l’alegria i l’emoció va predominar. Amb tot, ja s’està treballant pel mig segle, però sense oblidar la premissa d’aquest 40 anys: la promoció i desenvolupament de l’esport adaptat 

Ja pots veure el video aquí.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies