Fa unes setmanes, a Reykiavik, els nedadors catalans demostraven el seu nivell a l’europeu. El resultat, onze medalles; una d’or, sis d’argent i quatre bronzes. Ara, s’havia de pujar un graó més amb el Campionat del Món de Rio de Janeiro en piscina de 25 metres, que va cloure aquest diumenge. Sigui cota continental com mundial el rendiment de l’expedició catalana és excel·lent. A la localitat brasilera, els de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) van tornar amb sis metalls, de nou, l’egarenca Sarai Gascón (S9), la més destacada.     

Gascón va ser la primera a estrenar el caseller català amb el seu or, acompanyat de rècord del món en els 100 metres papallona, amb un temps 1:07:21. Tot i així, la vallesana va veure com una altra plusmarca seva, la dels 100 m. braça, la polvoritzava la russa Nina Ryabova. A part, també va penjar-se una plata en la mateixa distància però en la modalitat de lliures.  

Un altre dels destacats va ser Jesús Collado (S9) aconseguint tres argents, en els 400 lliures, 100 esquena i 4×100 estils. Per últim, Miguel Luque (S5) va fer-se amb una plata en els 50 m. braça. Així, els tres representants de la FCEDF que van viatjar amb la delegació espanyola van guanyar una medalla.   


Aquesta va ser la primera edició del Mundial de natació en piscina curta i va aplegar més de 250 esportistes de 31 països diferents. Espanya, amb 53 metalls, va ser el segon equip més llorejat, però en el rànquing es va situar setena, amb 8 ors, 28 plates i 17 bronzes. 

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies