El passat dimarts, 10 de novembre, la Federació Catalana de Vela (FCV) va presentar el protocol de col·laboració amb la Federació Esportiva Catalana de Paràlisi Cerebral (FECPC), la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i Deficients Visuals (FCEC) i la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF). L’acte es va dur a terme a l’Espai del Mar del Saló Nàutic de Barcelona, aprofitant la setmana d’aquest esdeveniment a Barcelona.  

La col·laboració pretén potenciar aquesta disciplina esportiva entre el col·lectiu discapacitat, a més de fomentar-ne i facilitar-ne la seva pràctica. El que es pretén és que la FCV gestioni, coordini i dirigeixi la inclusió de les categories de  vela adaptada. Un acord pioner, no només a Catalunya també per a Espanya, i que la resta de federacions imitaran. 

Els aspectes del conveni contemplaran els diferents àmbits de la pràctica esportiva:

       Lleure – terapèutica: vela adaptada-vela per a tothom. És a dir, accions i activitats relacionades amb la promoció

       Programa centres d’entrenament: Implica la contribució de clubs i regatistes interessats en la tecnificació esportiva i competició.

       Circuits de competició: La consolidació d’un calendari de regates català i normalització dels formats de competició.

       Programa alt rendiment esportiu de Catalunya: Implica l’entrenament i seguiment dels regatistes amb aspiracions paralímpiques. 

L’acte va estar presidit pel president de la FCV, Gerard Esteva, i va comptar amb la participació dels presidents de les federacions de paralítics cerebrals, Carles Muñoz; discapacitats físics, Josep Lluís Amador; cecs i deficients visuals, Maria Enciso; el Director Esportiu i de relacions exteriors de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Jordi Sans, i el representant territorial de l’Esport a les comarques de Barcelona, Jordi Mumbrú.

 

Consulta el video de l'acte.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies