L’atleta de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), José Antonio Castilla, va ser el més ràpid a la 45a edició Behobia – Sant Sebastià, disputada el passat 8 de novembre a la localitat basca. Castilla, a part de ser el més veloç, també va adaptar-se millor al fort fred i vent, acompanyat de pluja, que va haver-hi al llarg de la prova.  

El català va aturar el cronòmetre en 1h13’06”, quasi tres minuts d’avantatge sobre el navarrès Xabier Villava, que va ser segon, i més de quatre sobre el barceloní Toni Franco, tercer classificat. En total van ser una tretzena els participants de la modalitat de discapacitats. Uns atletes que van haver de fer front a un itinerari exigent. Tot i ser de 20 quilòmetres, els dos alts, Gaintxurizketa i l’’Alto de Miracruz’ són un autèntic trencacames. La sortida es va fer des de Behobia (Irún), al costat del riu Bidasoa, i l’arribada era al centre de Sant Sebastià.

La Behobia – Sant Sebastià és una cursa amb una distància de 20 quilòmetres, encara que no està homologada. Compta amb una història darrera cosa que fa que sigui tan popular i estimada pels seus. Es va posar en marxa el 1919, però no va ser fins a l’any 75, amb, curiosament, la 15a edició en 56 anys, després de diverses aturades, quan va explotar aquesta prova. El miler de participants d’aquell certamen va anar creixent en els posteriors fins a convertir-se en un referent popular i acostar-se fins als 18.000 d’enguany.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies