Una onzena de metalls. Aquest va ser el balanç català als Campionats d’Europa de natació, disputats a Reykiavik des del passat 18 d’octubre i fins aquest cap de setmana. L’expedició de nedadors de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) van tornar a casa amb un or, sis d'argent i quatre bronzes. Excel·lent paper d’un grup format per Sarai Gascón, Miguel Luque, Jesús Collado, Júlia Castelló i Joan Giralt. Tots ells van contribuir al bon paper de la delegació espanyola.

Gascón, amb cinc metalls, va ser la més llorejada de la formació catalana. L’egarenca, en la categoria S9, va sumar dues d'argent i tres bronzes. La jove nedadora va proclamar-se subcampiona d’Europa en 100 m papallona i 50 m lliures, mentre que va ser tercera en els 100 braça, 4×100 estils i 100 lliures. Malgrat tot, les diferències amb les seves rivals van ser  mínimes i podia haver ocupat un altre calaix al podi. A més, en vàries d’aquestes distàncies també va registrar nous rècords d’Espanya. 
Les cinc medalles de l'egarenca als europeus. (FOTO: Emili Gascón)
L’or va aconseguir-lo Miguel Luque, de la modalitat SB3, en els 50 braça amb un temps de 57.60. A part, Luque va fer-se amb una d'argent en els 150 m. individuals, en SM4, aturant el cronòmetre en 2.44.30. El mateix color de medalla de Jesús Collado en els 100 esquena, amb 1.05.94, i en el 4×100 lliures, juntament amb Daniel Vidal, José Antonio Alcaraz i Daniel Levecq. 

Per últim, Júlia Castelló va tancar la seva participació amb tres bronzes, un a la prova de 100m esquena i dos en les proves per relleus. El bronze en els 4×100 estils i la plata en els 4×50 al costat de Sara Carracelas, Marta Expósito i Dacil Cabrera. El debutant Joan Giralt, que assistia com a promesa, va fer un més que notable paper, arribant, per exemple, a la final dels 100 esquena.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies