El combinat català de bàsquet en cadira de rodes va acabar segon al Campionat d’Espanya Autonòmic, celebrat aquest cap de setmana a Vic. Els catalans van fer un gran torneig i Galícia va privar que el títol es quedés a casa. Una fita que iguala la aconseguida la temporada 2002-2003.

Els catalans es van estrenar davant Canàries, a qui van doblegar per un ajustat 53-49. Tot i així, els illencs van tenir opcions de canviar aquest marcador, ja que van tenir la darrera possessió del matx per empatar o fins i tot guanyar. Els homes de Juanfran van anar a remolc dels canaris en la primera part, després de la disputa dels dos primers quarts amb avantatges que van superar la desena de punts. 

En el segon temps, Catalunya es va entonar i va reduir les diferències, fins arribar a uns últims instants emocionants. Canàries tenia pilota i última possessió del partit, el marcador era de 51-49 pels catalans, però van robar l’esfèric i van anotar, certificant el triomf.

En semifinals, es van creuar amb Castella i Lleó, que s’havia desfet de Madrid en quarts de final per 72-62. L’enfrontament amb els castellans va ser més plàcid que contra el conjunt de Canàries. El quintet català va vèncer amb certa comoditat per 77-70.

El combinat català amb el president de la FCEDF Josep Lluís Amador

A la final esperava Galícia i no van perdonar. Dos terceres parts del matx van ser de domini gallec, però al final del tercer quart els catalans van reaccionar i a falta d’una mica més de tres minuts per a la botzina final anaven cinc avall, 70-65. Galícia va allargar les seves possessions i va assegurar llançaments per acabar vuit amunt, 78-70.
El president de la FCEDF, Josep Lluís Amador, i el seleccionador català, Juanfran.
El camí dels gallecs cap al títol va ser: en el partit inaugural de la competició, davant València, van guanyar per 67-62 i ja a semis, amb Andalusia, que hi accedia directament, va ser el darrer escull pels futurs campions. Tot i el poder andalús, Galícia va ser molt superior i així ho va reflectir el marcador final, 67-55. 

Pel que fa a la lluita pel tercer i quart lloc, Andalusia va arrabassar a Castella i Lleó amb un ampli resultat, 82-57. El Campionat d’Espanya Autonòmic de bàsquet en cadira de rodes va abaixar el teló conservant la xifra rècord de participants, set seleccions.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies