La ciclista de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Raquel Acinas, va signar la millor actuació dels tres catalans a la XIII ‘Paralimpinko Bizkaiko Bira’, és a dir, la Volta a Biscaia, disputada des del passat divendres i fins aquest diumenge. Acinas va imposar-se en la categoria LC3 i va ser tercera en absoluta.

El bon paper de la barcelonina el va complementar Juan José Méndez amb la segona plaça en LC4. Ramón Álvarez, que tancava el triplet de ciclistes catalans que militen al Catalunya Track Cycling Team, va haver d’abandonar per una lesió abans de pujar-se sobre les dues rodes. 
Juan José Méndez en la contrarellotge. (FOTO:biciciclismo.com)
En la primera etapa, entre Amurrio i Gordexola, amb final a l’Alt de San Cosme ja va posar de manifest la superioritat d’Acinas, que va passar a comandar la general. Mentre Méndez va patir en els primers quilòmetres, però es va refer en l’ascens sent segon.

El segon dia, amb dues proves, els resultats no van variar. En el quilòmetre, celebrat a la pista de Fadura de Getxo, i la contrarellotge de 10’5 quilòmetres a Mungia, Acinas i Méndez van corroborar les posicions. La ciclista va ampliar diferències amb la seva immediata perseguidora, l’alemanya Michela Grasssinger. Per la seva part, el  barceloní va veure com el líder, l’italià Paolo Vignano, augmentava la renta.

El darrer dia, amb 52’5 quilòmetres de cursa en carretera fets a Mugia, posava punt i final a la Volta. Acinas va mantenir el marge de temps amb Grassinger, mentre que Méndez es va consolidar al segon lloc.

La Paralimpinko Bizkaiko Bira era una prova per etapes inclosa en el calendari internacional de l’UCI i va comptar amb més de 150 participants, entre els quals hi havia deu campions de Pequín, i de 17 nacionalitats, dividits entre les diferents categories.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies