Aquest cap de setmana una part dels esportistes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) es van repartir entre Múrcia, per disputar el Campionat d’Espanya per Autonomies de natació, i Santander, per dur a terme la Copa d’Espanya de vela adaptada.

A Múrcia van destacar les dues representants femenines, Sarai Gascón i Júlia Castelló. Ambdues van marcar nou rècord d’Espanya. Gascón als 100 metres lliures de la classe S9 amb un temps d’1:07:58 i Castelló als 100 esquena en la modalitat S6 amb una marca d’1:40:22.

A part, Sarai Gascón va imposar-se en els 100 papallona, en els 200 estils de la classe SM9 i en els 100 braça. Precisament, en aquesta distància, però en SB5, Júlia Castelló va marcar el segon millor registre. En canvi, es va situar en primera posició en els 50 papallona i lliures S6. 

En categoria masculina, Miguel Luque va vèncer en els 50 metres braça SB3 i papallona S5, mentre que va ser segon als 150 estils SM4 i tercer als 50 lliures S5. David Bach, en S10, va classificar-se cinquè en els 100 m. lliures i  quart en els 50 m. Xavier Angulo, en S9, va obtenir la sisena posició en els 100 i 50 lliures. Kilian Ruiz, en les distàncies de 50 metres de braça SB15 va acabar segon i en lliures S15 cinquè.   

Els dos darrers nedadors, Joan Giralt, de la classe S10, va guanyar en els 50 i 100 esquena. A més, va acabar segon  dels 50 m. papallona i tercer dels 100 braça. I Víctor Villanueva, en S8, va ser sisè dels 100 i 50 lliures. Ambdós nedadors, a part, van participar en els 4×100 lliures, juntament amb els de la Federació Catalana de Paralítics Cerebrals (FCPC) Jordi Gordillo i Marc Rodríguez, i en el 4×100 estils, amb el canvi d’Albert Raulet per Jordi Gordillo. En les dues proves van ser tercers.
 

Els bons resultats al Campionat d’Espanya van permetre a Catalunya situar-se segona, amb 385 punts. Lluny, però, de la Comunitat Valenciana que amb 462 va ser la millor. Per sota dels catalans es va col·locar el País Basc, amb 284.

Al Nord d’Espanya també es va mantenir aquest bon nivell. A Santander Paco Llobet i Miguel Àngel Gómez van classificar-se com a quart i cinquè, respectivament, a la Copa d’Espanya de vela adaptada – Open Internacional en la classe 2.4 mR, que va reunir 16 regatistes. Des de la primera de les tres jornades establertes, els dos catalans es van colar entre els millors del torneig.  

En la segona jornada, amb tres regates, Llobet va acariciar el podi, mantenint al llarg de la competició una gran lluita amb el local Sebastian Garcia. Per la seva part, Gómez va recular un lloc i va ser sisè. Tot i així, el darrer dia els dos catalans van reaccionar. Llobet va entrar tercer i segon en les dues últimes proves per buscar la tercera plaça, però García va salvar la bona actuació de Paco Llobet i va conservar el tercer calaix del podi per un punt de diferència. Miguel Ángel Gómez va aconseguir recuperar la cinquena posició.   

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies