IV Jornada Inclusiva: Quins esports estaran presents (III): esgrima i futbol

ESGRIMA
Descripció de l’esport

L’esgrima en cadira de rodes es practica a Catalunya des de l’any 1990, essent la comunitat autònoma pionera en l’inici d’aquest esport a Espanya. Actualment el practiquen esportistes de la FCEDF que constitueixen la base de l’equip nacional.
Respecte al reglament es tenen en compte aspectes com l’ancoratge de la cadira, l’alçada del seient, la col·locació; però es respecten les bases pròpies de l’esport.

Activitats durant la jornada
Respectant les bases pròpies de l’esport, durant la jornada tothom podrà provar l’experiència de practicar l’esgrima sobre una cadira de rodes amb roba protectora, careta protectora y espassa de competició. Els tècnics esportius proposaran progressions metodològiques d’activitats lúdiques per a practicar l’atac i la defensa, transmetent valors com ara el joc net i el respecte cap a l’adversari. També es realitzaran combats a 10 punts entre els participants que ho desitgin.

FUTBOL
Descripció de l’esport

El futbol sala practicat per discapacitats visuals té diferents reglamentacions. A la categoria B2 (menor grau de discapacitat), s’utilitza el mateix reglament que el practicat per persones sense discapacitat. El que s’ha de tenir en compte es el contrast de la pilota amb la superfície del terreny de joc i el contrast de la paret respecte a la porteria. A més, la il·luminació del recinte esportiu ha de ser homogènia i constant durant els 40 minuts de joc i ambdós porters no han de tenir cap discapacitat visual.

En canvi, les adaptacions que trobem a la categoria B1 són que la pilota és sonora, els lateral del terreny de joc apareixen limitats per unes tanques que eviten els fores de banda durant el joc i que tots els jugadors han de dur un antifaç que els iguali en quant al seu grau de visió, excepte ambdós porters, que seran persones sense discapacitat visual. Els delegats de camp i els entrenadors son els responsables de situar verbalment els jugadors de camp.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies