Finalitat Jornada Inclusiva

La finalitat principal amb la que neix el programa Diumenges Inclusius, que d’ara en endavant passa a anomenar-se Jornada Inclusiva, és la de promoure la pràctica de l’esport en el col·lectiu de ciutadans i de ciutadanes amb discapacitat generant una situació d’igualtat de condicions amb la resta de població.  Tanmateix l’esdeveniment busca aportar informació al públic assistent sobre les diferents modalitats esportives que poden practicar les persones amb discapacitat per promoure la pràctica de l’esport adaptat.

Per arribar a assolir aquesta finalitat principal, els objectius que els organitzadors ens marquem són els d’aconseguir que els múltiples participants de l’esdeveniment puguin ampliar els seus coneixements, habilitats i valors seguint les següents línies d’actuació:
En l’àmbit dels coneixements:
Conèixer les diferents especialitats esportives presentades, el material específic i les diferències reglamentàries i organitzatives respecte a la modalitat convencional del mateix esport.
En l’àmbit de les habilitats:
D’una banda, practicar els conceptes tècnico-tàctics més bàsics de la disciplina adaptada i la seva reglamentació específica mitjançant un petit entrenament tècnic. D’una altra, practicar en situació real de joc l’esport, combinant de forma inclusiva la modalitat adaptada i la modalitat convencional, en la mesura que l’esport així ho permeti.
En l’àmbit dels valors:
Sensibilitzar en la normalitat de l’esport adaptat i la viabilitat inclusiva d’aquest.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies