El Pavelló de la Blume, a Esplugues de Llobregat, ha gaudit de la diada de Sant Jordi amb la celebració del Campionat de Catalunya de Slalom que enguany compta la 26a edició, organitzat per la FEC de Paralítics Cerebrals i la FCE de persones amb discapacitat física. El slalom és un esport que practiquen persones amb discapacitat física que es desplacen en cadira de rodes. Consisteix a realitzar un circuits d'obstacles en el menor temps possible i amb les menors penalitzacions. Hi ha dues proves a realitzar: prova cronometrada formada per dues variants: el fix i el variable; i la d'eliminació.
 
La competició que ha començat a les 9.30 del matí amb el circuit cronometrat fix, ha comptat amb un total de cinc clubs participants, d'arreu de Catalunya: AE Catalònia, Aremi, CE Esbonat, Joves Vicuven, CE Llars i les escoles esportives de les federacions.
 
Durant la prova cronometrada s'han establert diversos rècords de Catalunya. Sergi Sabaté (WS1A), amb 2'31.69 i Christian Martínez (WS4M), amb 2'13.39; dels Joves Vicuven, han estat els primers en categoria júnior. Olga Ruíz (WS4Fp) ha protagonitzat també un rècord en aquest cas en categoria absoluta i júnior (pendent d'homologació). Guillem Pérez (WS1B) amb 2'05.73 ha rebaixat l'anterior marca; així com, el seu company d'equip, Oriol Ruíz (WS1B) que també ho ha fet, aconseguint establir un nou rècord d'Espanya: 1'50.91. Els podis de les diferents categories han estat protagonitzats pels Joves Vicuven, que han estat present a gairebé totes les categories; amb la presència de la resta de clubs molt repartida.
 
En la prova d'eliminació individual també hi hagut rècords a celebrar. Oriol Ruíz, ha batut el rècord de Catalunya absolut i d'Espanya, diverses vegades durant les eliminatòries, establint el nou rècord amb un temps de 21.53. Olga Ruíz, també ha batut el rècord de Catalunya i d'Espanya (p.h.) en la seva categoria, amb un temps de 27.64.
 
El Campionat de Catalunya d'aquesta temporada contempla dues convocatòries. La cita d'avui es pot considerar l'última oportunitat dels esportistes catalans per obtenir la marca mínima d'accés al Campionat d'Espanya que tindrà lloc el proper 3, 4 i 5 de Juny la ciutat de Vilanova i la Geltrú i comptarà amb la participació dels millors esportistes de slalom de Catalunya i Espanya.
Durant la cerimònia de lliurament de medalles hem comptat amb la presència de Santi Siquier, Representant Territorial de l'esport a Barcelona de la Secretaria General de l'Esport i Nicolau Municio, Secretari de la FECPC.
 
La següent cita d'àmbit català tindrà lloc el proper 21 de Maig, Campionat de Catalunya d'eliminació per equips i es disputarà al mateix emplaçament que la jornada d'avui, el pavelló de la Blume a Esplugues de Llobregat.
 
NdP: FECPC
CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies