Esgrima
L'esgrima en cadira de rodes es practica a Catalunya des de l'any 1990, essent la comunitat autònoma pionera en l'inici d'aquest esport a Espanya. Actualment el practiquen esportistes de la FCEDF que constitueixen la base de l'equip nacional.
 
Respecte al reglament es tenen en compte aspectes com l’ancoratge de la cadira, l’alçada del seient, la col·locació; però es respecten les bases pròpies de l’esport.
Futbol 
El futbol sala practicat per discapacitats visuals té diferents reglamentacions. A la categoria B2 (menor grau de discapacitat), s’utilitza el mateix reglament que el practicat per persones sense discapacitat. El que s’ha de tenir en compte es el contrast de la pilota amb la superfície del terreny de joc i el contrast de la paret respecte a la porteria. A més, la il·luminació del recinte esportiu ha de ser homogènia i constant durant els 40 minuts de joc i ambdós porters no han de tenir cap discapacitat visual.
En canvi, les adaptacions que trobem a la categoria B1 són que la pilota és sonora, els lateral del terreny de joc apareixen limitats per unes tanques que eviten els fores de banda durant el joc i que tots els jugadors han de dur un antifaç que els iguali en quant al seu grau de visió, excepte ambdós porters, que seran persones sense discapacitat visual. Els delegats de camp i els entrenadors son els responsables de situar verbalment els jugadors de camp.
El futbol 7 el practiquen persones amb lesió cerebral que tenen problemes d'equilibri i de coordinació. Els esportistes que poden jugar hauran de ser jugadors que estiguin classificats entre les categories C5 i C8, sent la categoria C5 la més afectada i la C8 la que menys. En el transcurs del partit, sempre hi haurà d'haver en el camp un jugador de categoria C5 o C6 i mai hi podrà haver més de 3 jugadors de categoria C8. Cada partit tindrà una durada de dos períodes de 30' amb un descans de 15'. Una altra de les normes a tenir en compte, és que un jugador que tingui dificultat per fer un llançament alhora de treure des de la banda, ho podrà fer, fent lliscar la pilota pel terra del terreny de joc. La llei de fora de joc no es contempla.
El Fútbol per amputats de membre inferior és una modalitat esportiva no paralímpica que emergeix a Espanya a l’any 2013 de la mà d’uns joves entusiastes de tot l’estat, el nucli principal dels qual està instal·lat a Catalunya, que es reuneixen periòdicament per entrenar-se i jugar partits promocionals.
El perfil dels participants acostuma a ser de persones amb amputació o absència d’extremitats inferiors que es desplacen pel terreny de joc i protagonitzen totes les seves jugades ajudant-se d’un parell de crosses. En el cas dels porters el perfil canvia lleugerament i acostuma a ser una posició ocupada per persones amb amputació o absència d’extremitats superiors.
 
 
CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies