Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Campionat d’Espanya absolut de natació per Comunitats Autònomes a les instal.lacions del Poliesportiu Prado de Santo Domingo (C/Pablo Iglesias, s/n, Alcorcón) amb la victòria de Catalunya amb 533 punts, la Comunitat Valenciana amb 500 punts i Madrid amb 378 han completat el podi final.
El Campionat ha comptat amb la participació de prop de 300 esportistes amb discapacitat física, Intel.lectual, visual o paràlisi cerebral de 15 Seleccions Autonòmiques. La competició va començar dissabte en sessions de matí i tarda on van destacar les actuacions, en categoria masculina, de Miguel Luque i Jordi Gordillo, segon i tercer classificat a la prova de 50m esquena i la victòria del mateix Luque a 150m estils. Antoni Ponce va batre el rècord d’Espanya de 400m lliures (clase S7) amb un nou registre de 5:24:14. En categoria femenina, victòria de Andrea Sánchez (clase S8) i doblet de Sarai Gascón (1:06:90) i Núria Marqués (1:07:20) (clase S9) als 100m lliures. Júlia Castelló va guanyar la seva sèrie de 200m braça (clase SB5) i també la de 50m esquena (clase S6).
Durant la Jornada de diumenge en les proves per relleus, Catalunya es va imposar als 4x100m estils masculins i femenins. Antoni Ponce es va imposar als 100m esquena. Núria Marquès i Júlia Castelló, en les seves respectives clases, van guanyar els 100m esquena.

Destacar la gran actuació en els Campionats d'Óscar Salguero que ha aconseguit la mínima per participar als Mundials a la prova de 100m braça aconseguint un nou rècord d'Espanya i també a la prova de 200m braça.
Destacar la gran quantitat de públic asistent al Campionat que van poder gaudir de les bones marques aconseguides pels nedadors, inclosos un rècord del món i nous rècords d’Espanya amb nombroses mínimes aconseguides per participar al Mundial de natació IPC de Glasgow 2015.
En el següent enllaç  es pot accedir als resultats complets del Campionat.