Les instal·lacions del Centro Acuático de la Comunidad de Madrid “M-86” han acollit aquest cap de setmana del 29 al 30 de març el Campionat d’Espanya de natació adaptada comptant  amb la participació de gairebé 250 nedadors procedents de les 17 comunitats autònomes, a més d’esportistes convidats de Russia, Hongria, Italia i Polònia. 
 
Les dues jornades de competicions han finalitzat amb un gran èxit per part dels nedadors catalans que, gràcies als grans resultats assolits, han situat a Catalunya líder de la classificació general, seguida per Canàries i Andalusia. 
 
A més, les diverses proves disputades han deixat un balanç esportiu immillorable: un rècord del món (aconseguit per l’andalús Miguel Àngel Martínez Tajuelo a la categoria de 100m esquena a la categoria S3) , dos rècords d’Europa (assolits per les nedadores Anna Krivshina-d’origen rus- i per l’hongaresa Luca Sos) i 37 rècords d’Espanya.
 
Dels 37 rècords d’Espanya aconseguits durant el cap de setmana corresponen als nedadors federats de la FCEDF els següents: Joan Giralt (als 50m i 100m esquena S10), Víctor Villanueva (a la categoria S8 en 200m lliures), i Antoni Ponce (en 50 i 200m braça en categoria SB6). 
 
Un cop disputat el Campionat d’Espanya, els esportistes tenen marcat al seu calendari el Campionat d’Europa de natació, que tindrà lloc a Eindhoven (Holanda) el proper mes d’agost i on, gràcies als resultats assolits aquest cap de setmana, hi podran participar fins a 16 nedadors i nedadores espanyols.
 
Entre els representants de la FCEDF que van aconseguir les marques mínimes per accedir al Campionat Europeu d’Eindhoven trobem a Sarai Gascón (a la categoria S9 de 50m lliures i 100m papallona), a Miguel Luque (als 50m braça de la categoria SB3), a Núria Marqués (als 400m lliures de la categoria S9) i, finalment, a Julia Castelló (a la categoria SB5 de 100m braça).
 
El Campionat d’Espanya per CCAA ha estat organitzat per la Federación Española de Deportes para Ciegos (FEDC), la Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física (FEDDF), la Federación Española para Personas con Discapacidad Intelectual (FEDDI) i la Federación Española de Personas con Parálisis Cerebral y Lesión Cerebral (FEDPC).
  
Aquí trobareu els resultats complets del Campionat d’Espanya per CCAA de natació. En cas de voler consultar la versió resumida dels resultats del campionat podeu consultar-la aquí .
 
Per a més informació, la pàgina web del Comitè Paralímpic espanyol ha publicat aquesta noticia.
 
 
CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies