Aquest cap de setmana la pista d’esquí gironina de La Molina ha acollit dues proves d’esquí de gran rellevància per accedir als propers Jocs Paralímpics d’Hivern que tindran lloc a la ciutat russa de Sochi entre el 5 i el 16 de març d’aquest any: la IPCAS RACE i la tercera prova de la Copa d’Europa d’Esquí Alpí Paralímpics.
 
Respecte a la competició organitzada pel Comitè Paralímpic Internacional d’Esquí Alpí (per les seves sigles en anglès IPCAS) va tenir lloc entre els dies 22 i 23 de gener i acabà amb  grans resultats pels esportistes de la FCEDF. 
 
La mallorquina Úrsula Pueyo s’alçà amb el primer lloc de les categories d’ Eslàlom mentre que la catalana Ana María Selvi va fer el mateix a la categoria d’Eslàlom Gegant. També aconseguiren grans resultats les esportistes Bárbara Pérez, que finalitzà en segona posició d’Eslàlom, i Nathalie Carpanedo, amb una merescuda tercera plaça a l’Eslàlom Gegant.
 
Per la seva part, l’aragonès Oscar Espallargas també assolí un gran resultat a les proves d’
Eslàlom i d’Eslàlom Gegant, on va aconseguir un quart i un tercer lloc, respectivament. Entre els altres classificats en la categoria d’Eslàlom també hi trobem a l’esportista madrileny Diego Guerrero, que aconseguí la tercera posició entre els participants amb discapacitat visual.
 
Els catalans Roger-Ignasi Puig i Albert Garriga finalitzaren novè i desè a la categoria d’Eslàlom. A la categoria d’Eslàlom Gegant, la sort no somrigué ni a Diego Guerrero, que no pogué acabar la prova d’Eslàlom Gegant, ni a Roger-Ignasi Puig, que va ser desqualificat de la mateixa.
 
L’altra prova esportiva que es va celebrar durant el cap de setmana, la tercera prova de la Copa d’Europa d’Esquí Alpí Paralímpic, tingué lloc entre els dies 23  i 24 de gener, finalitzà de manera desigual per homes i dones.
 
En categoria masculina, Oscar Espallargas acabà els dos dies de competició amb una merescuda segona posició i a només un segon i 65 centèsimes del primer, el croat Dino Sokolovic, a la categoria d’Eslàlom Gegant.
 
Entre els participants de la FEDDF que aconseguiren grans resultats a aquesta prova de la competició hi trobem el madrileny Diego Guerrero, que juntament amb el seu guia Alfonso Rodríguez acabaren en tercera posició, i el català Roger-Ignasi Puig, que finalitzà en 11º lloc.
Malgrat els grans resultats assolits, les diverses proves del campionat no es varem poder portar a terme amb normalitat. D’una banda, de les dues jornades de competició previstes  només es disputà una i la prova d’Eslàlom, prevista per la segona i darrera jornada, es va suspendre. La mateixa sort van patir els resultats femenins d’aquestes proves que, degut a l’escàs nombre d’esportistes que varen aconseguir finalitzar la prova, l’organització optà per anul•lar els resultats obtinguts per les participants.
 
CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies