Entre els dies 20 i 28 de Juliol de 2013 s’ha celebrat a Lió (França) el Campionat del Món IPC d’Atletisme. L’escenari, l’Estadi de Rhôn, ha acollit un total de 1300 esportistes de 90 països diferents. La delegació espanyola ha aportat 25 esportistes a la competició dins dels quals Roger Puigbó Verdaguer és l’únic català.

Roger va obrir la seva participació al mundial durant la sessió matinal de la segona jornada tot passant a la final dels 400m (categoria T53) després d’entrar en 4a posició de la semifinal amb un bon registre. Durant la tarda va disputar la final de la mateixa prova aconseguint la 7a posició després d’aturar el cronòmetre en 51 segons i 65 centèsimes.

Durant la tercera jornada en Roger (T53) va competir a la prova dels 800m on no va poder classificar-se per la final. Després de lluitar aferrissadament durant les dues voltes va marcar un registre de 1:46.59 (16 centèsimes més lent que el darrer classificat per la final), quedant-se així a les portes.

L’endemà, durant la sessió matinal de la quarta jornada, va ser el torn de competir als 5000m. En aquesta prova en Roger (T44), després d’una gran participació, va classificar-se per disputar les medalles a la final. Aquesta final va tenir lloc durant la sessió de tarda de la cinquena jornada, fet que va permetre a l’esportista recuperar-se de part de l’esforç acumulat. Així, en Roger va protagonitzar una fantàstica carrera travessant la línia de meta en 7a posició amb un temps de 10 minuts i 31 segons.

La jornada de clausura, novena jornada, és sempre el moment de veure en acció als maratonians. En aquesta prova l'atleta barceloní Abderrahman Ait (T46) va penjar-se la medalla d’argent amb una gran marca de 2 hores 37 minuts i 14 segons. Ait va lluitar contra la forta calor i va superar una adversitat anecdòtica al ser desqualificat per hidratar-se fora de la zona establerta després que durant un dels avituallaments li entreguessin una ampolla tancada que no va poder obrir, degut a la seva discapacitat, fins que un voluntari va ajudar-lo. En aquesta prova també va participar en Roger Puigbó (T54) però, malauradament, no va poder finalitzar-la.

 

 

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies