La gran majoria de Federacions Esportives Catalanes no han cobrat el 50% de la subvenció que es deu per part de la Generalitat de Catalunya de la temporada 2011/2012.

La retallada que la Secretaria General de l’Esport aplicarà a les federacions esportives catalanes per aquest 2013, que s’estima que serà del 60%, és la mort anunciada d’un sector que molt difícilment podrà sobreviure en aquestes condicions.

En l’actual context de crisi econòmica, es parla constantment de les retallades que estan vivint a casa nostra sectors com la salut, l’educació o les polítiques de benestar social. Malgrat no se’n parli gaire, l’esport català pateix el mateix ofec econòmic i cal recordar que és un sector que integra tots els mencionats anteriorment, a més de ser un dels màxims potencials a nivell econòmic i de projecció internacional de Catalunya, amb quasi 70 federacions, 8.400 clubs, gairebé 600.000 federats i 3.000.000 de catalans que fan activitat física.

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, acompanyat dels representants legals de les Federacions Esportives Catalanes, va realitzar el passat 18 d’abril, a la seu de la Unió de Federacions una roda de premsa per tal d’explicar la greu i preocupant situació en què es troba l’esport català i les federacions esportives.

Amb aquesta roda de premsa, l’esport federat s’ha volgut unir per aturar una retallada letal per a les federacions esportives catalanes que, evidentment, afectarà els excel·lents resultats esportius aconseguits pels clubs i esportistes catalans en els darrers anys i sobretot a la base, així com per fer reflexionar al Govern català de la importància de l’esport en àmbits com el benestar social, la salut, la cohesió social, l’economia o la projecció de Catalunya a nivell internacional.

 

 

 

Més informació:

Noticia El 9 Esportiu (9 d’abril)

Noticia El Periódico (19 d’abril)

Noticia Mundo Deportivo (19 d'abril)

Manifest UFEC i federacions esportives catalanes.

Les federacions esportives catalanes reclamen solucions.

Recull de premsa: L'esport català, tocat de mort. 

 

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies