Novament la nedadora del CN Terrassa i la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Sarai Gascón (S9), va ser la més destacada de l’expedició d’una competició. Aquesta vegada, al Campionat d’Europa de Berlín i fins i tot va estar entre les millors del certamen. Dels set nedadors de la FCEDF que formaven part de la delegació espanyola es van penjar 17 medalles.

 
Gascón va  ser la més destacada guanyant set metalls d’aquests 18, quasi la meitat. D’aquesta setena, quatre van ser d’or, dos de plata i un de bronze, en els 4×100 estils de la penúltima jornada. L’egarenca va obtenir medalla en totes les distàncies a les quals va prendre part. Fins i tot va tenir el privilegi de romandre algunes jornades en el podi honorífic de les més llorejades del campionat.

Si excel·lent va ser l’actuació de Gascón tampoc es va quedar curta la de David Levecq (S10). Levecq va aconseguir tres ors. L’últim, en els 100 m. papallona, va arribar acompanyat d’un rècord continental: 57.63. Un altre dels que va segellar plusmarca europea va ser José Antonio Marí (S9), en 100 m. lliures: 56.37. Precisament, en la primera prova del torneig. A part, també va penjar-se un altre or, una plata i un bronze.

Les notícies de podi eren diaris, jornada rere jornada els nedadors de la FCEDF es feien amb un forat entre els millors del vell continent. Miquel Luque (S5) va signar també un notable paper amb un or i una plata. L’última de l’expedició catalana en aconseguir metall va ser Júlia Castelló (SB6). La barcelonina va sumar un bronze en els 4×50 estils.   

Els altres dos integrants que van completar l’equip català a Berlín van ser Joan Giralt i Àlvaro Bayona. Ambdós no van aconseguir pujar al podi, però van estar amb els millors d’Europa i el seu paper va ser més que notable. Cal recordar que aquest campionat va ser l’últim gran esdeveniment de natació abans de la disputa dels Jocs Paralímpics de Londres 2012.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies