La selecció espanyola femenina de tennis en cadira de rodes ha acomplert un èxit històric. L’equip, integrat per les tennistes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Elena Jacinto i Bàrbara Vidal, juntament amb la valenciana Lola Ochoa, ha acabat sisena a la Copa del Món, disputada fins aquest cap de setmana a Pretòria (Sud-àfrica). La classificació és la millor mai aconseguida per la delegació estatal, a més els ha donat el passi directe al Mundial del pròxim any a Corea. També hi ha hagut representació masculina, que ha aconseguit la permanència al Grup Mundial A després d’haver assolit el desè lloc.

 
La fita s’ha començat a gestar amb la gran victòria contra Rússia (2-1) en primera ronda. Tot i la desfeta inicial de Jacinto davant Ludmila Bubnova (7-6, 2-6 i 6-3), Ochoa i sobretot el dobles, format per la pròpia Ochoa i Jacinto, han donat el punt passar a quarts de final. En aquesta eliminatòria s’ha topat amb la cap de sèrie número 2, Alemanya. Les alemanyes ha superat per un còmode 3-0 les catalanes, ja que la mateixa Jacinto i Vidal han estat les encarregades de disputar les sèries individuals i de dobles.

Tot i així, ha aconseguit colar-se entre les vuit millors del planeta. La lluita pel cinquè al vuitè lloc s’ha encetat de la millor manera. Estats Units han estat les rivals, però la incompareixença de les americanes els ha donat via lliure per acabar cinquenes. Japó ha estat l’últim escull. Ochoa ha aportat el primer punt, al guanyar 7-6 i 6-2 a Miho Nijo. Jacinto, però, ha caigut per un doble 6-0 amb Kanako Domori. En els dobles, molt disputats, les nipones han superat la dupla catalano-valenciana per 6-3 i 6-4. Sisena posició històrica.

En nois, les notícies també han estat positives, ja que es mantindran en l’elit mundial. La delegació espanyola, integrada pel tennista de la FCEDF, Quico Tur, al costat dels gallecs Àlvaro Illobre i Martín Varela, ha debutat contra la cap de sèrie número 6, Corea del Sud. Els coreans s’han apuntat la classificació al guanyar el matx de dobles, que han format Tur i Varela. Precisament, el punt espanyol l’ha portat el barceloní en el renyit matx contra Sang-Ho Oh (3-6, 6-2 i 6-4).

L’eliminació els ha obligat a lluitar per acabar novens; s’ha desfet de República Txeca per un ampli 3-0. Tailàndia ha posat les coses difícils, però el català ha aparegut per apuntar el punt individual (6-3 i 7-5 amb Sumrerng Kruamai) i en dobles, aquest cop amb Varela. El novè ha quedat a un enfrontament contra Argentí. Els sud-americans, però, han forçat la primera derrota personal de Tur a la Copa del Món, la millor arma d’Espanya, i han guanyat els dos punts. El veí de Sant Andreu ha perdut 1-6 i 3-6 contra Gustavo Fernández. En dobles, Tur i Illobre s’han refet imposant-se 6-4 i 6-2 a Agustín Ledesma i Fernández.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies