El comiat de l'any 2010 va tenir, poques hores abans del raïm, una cita molt especial: la Cursa dels Nassos – Gran Premi Ibercaja de Barcelona. Quatre corredors en cadira de rodes van prendre part de la prova i tres d'ells, el triplet més anomenat de la Federació Catalana d'Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), van ser els grans protagonistes. Però la glòria se la va endur només un, Roger Puigbó. En un final de cursa trepidant.

El vilatortí va estar un pèl més ràpid que el manlleuenc Rafa Botello, segon, i el granollerí Jordi Madera, tercer. Per últim, el polonès Tomas Hamerlak, tot i estar més endarrerit, va signar una gran Cursa dels Nassos. Puigbó va aturar el cronòmetre en 22'04", Botello i Madera van entrar a la línia d'arribada un segon més tard respectivament. Hamerlak va tancar la seva participació en 22'50".

La prova barcelonina va comptar amb 9.000 participants, un nou rècord. Tot i caure del calendari espanyol i només ser de caire popular, la cursa segueix sent la segona més important d'Espanya, després de la San Silvestre de Madrid. Sigui com sigui, la cita va servir per preparar el Campionat del Món de Christchurch (Nova Zelanda), que s'organitzarà a finals de gener.