La 4a jornada no va ser gens satisfactòria per als interessos dels clubs catalans a la màxima categoria del bàsquet en cadira de rodes espanyol, la Divisió d’Honor. El FC Barcelona – UNES Sant Feliu i el GAM Joventut com a visitants van recollir derrotes a Vigo i Getafe respectivament. Els badalonins, però, van caure en un pròrroga i petits detalls van evitar que la segona victòria pugés al caseller de la classificació.

Els blaugrana se les veien amb un quadre de la seva lliga, ja que tampoc havia guanyat cap partit. Els gallecs van ser actors d’una pel·lícula que es ve produint des del curs passat i l’inici d’aquest. Els catalans arrenquen freds, molt per sota del seu nivell i mentre avancen els minuts s’endollen al partit, però el seu rival, en aquest cas, l’Aldasa Amfiv, ja va sumar un renta important, 12 punts al primer quart i nou al descans.  Només vuit punts al primer parcial es van millorar al segon amb 16 més, és a dir, 24 al còmput general.

El seu rival estava actuant al màxim i l’aportació defensiva evitava major puntuació visitant, no obstant això es notava que el millor Barça apareixeria i així va ser. Al tercer quart van col·locar-se a un punt, 41-40. Però en el tram final de l’enfrontament, malgrat la resurrecció es van diluir i un parcial de 13-2 va deixar en anècdota la reacció. Al final, 70-50.

El GAM Joventut va mostrar des de bon principi que el viatge fins a la Comunitat de Madrid no va ser en va. Les alternatives van ser constants, sobretot en la segona màniga, després d’una primera més aviat igualada. Tanmateix, a l’equador del matx el CID Casa Murcia Getafe se’n va anar per davant, 27-23. A la represa, la defensa verd-i-negra va millorar, els tirs locals eren més difícils i el rebot, patrimoni català a una i altra cistella.

L’avantatge, però, era madrileny, però en els últims minuts el GAM va apretar els amfitrions i Roberto Mena, amb la seva cistella, va forçar la pròrroga. Un temps extra que va acabar passant factura entre els jugadors catalans i la més extensa banqueta amfitriona va permetre tenir més frescor a la pista. Tot i així, els locals van haver d’optar per estratègies d’esgotar el temps i retenir la pilota, en comptes de buscar la cistella per evitar veure’s esfumar els punts.

Mateixa tònica a la 1a Divisió Grup Nord
Després de la marxa del Costa Daurada, la categoria ha deixat al CB Mifas Esplais i CEM L’Hospitalet com els únics representants catalans a la 1a Divisió Grup Nord. Els gironins van caure en un trepidant enfrontament a la pista de Club Ademi Tenerife per 34-31. Els illencs van anar força part del matx per darrera però a l’últim parcial es va arribar en igualtat i amb moltes alternativa que els locals van saber aprofitar millor.

L’Hospitalet, per la seva part, no va tenir un partit tant renyit i va caure en el debut del Orto Ibèrica a la competició. Ja al descans, la diferència, de 12 punts (31-19), era un signe inequívoc de com es desenvoluparia la resta d’enfrontament. Finalment, es va ampliar, 46-32.