La Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física és una entitat privada d'utilitat pública i d'interès cívic i social que té personalitat jurídica i capacitat d'obrar plenes per al compliment de les seves finalitats , que no tenen finalitat lucrativa .

Fundada el 12 de novembre de 1969, té per objectius fonamentals la promoció , gestió i coordinació de la pràctica de les modalitats específiques i disciplines esportives reconegudes entre les persones amb discapacitat física dins l'àmbit de Catalunya .

Les associacions , clubs , agrupacions esportives , esportistes , jutges , àrbitres i tècnics que la componen són la seva raó de ser , motiu pel qual no només ha d'atendre i satisfer les seves necessitats sinó que ha de poder avançar-se a les expectatives dels seus membres a través d'un contacte permanent que permeti avaluar la percepció que tenen ells sobre les seves activitats .

Busca l'excel·lència a través del model EFQM . Els seus processos s'han d'adequar a les característiques i necessitats de cada esport i comitè esportiu , tenint en compte l'equilibri entre els recursos disponibles , el nombre d'activitats i el seu finançament . Per aquest motiu , una de les seves constants ha de ser la millora contínua .

La seva activitat no pot dependre del control permanent . Cada membre de l'entitat ha d'assumir la responsabilitat sobre les seves tasques al nivell que li correspongui . Per aquest motiu , els seus treballadors tenen l'autoritat i capacitat per organitzar les activitats per aconseguir els objectius , comptant amb tot el suport de la Junta Directiva , la Gerència i de la Direcció Tècnica . Per facilitar la gestió , tots els membres de l'equip estan en contacte permanent el que facilita una millor informació de les activitats individuals i col · lectives . La Junta Directiva vetlla per la motivació dels seus treballadors .

Com a conseqüència d'aquest enfocament , l'any 2010 la Federació va iniciar un procés d'implantació del Model EFQM , que finalitzarà al mes de juny de l'any 2013 amb la renovació del reconeixement extern 200 + .

La FCEDF es compromet a dotar de recursos als seus treballadors / es, programes i centres perquè aquests nivells d'excel·lència es puguin no només mantenir , sinó augmentar .

Codi ètic de les Associacions de Barcelona

El Codi ètic de les associacions de Barcelona és un instrument d'assessorament, conducta i autoregulació, que recull totes aquelles premisses necessàries per a que les diferents associacions de la ciutat que treballen dins d'un marge de valors cívics hi estiguin reflectides. A la vegada que pretén ser una eina de referència pel sector associatiu.

Aquest Codi ètic va ser aprovat l'any 2001 en el 1r Congrés de les Associacions i posteriorment, el 30 d'abril de 2011, se n'ha fet una revisió i actualització en el marc del 2n Congrés d'Associacions de Barcelona.

La FCEDF és una de les entitats adherides. Pots consultar el decàleg etic .

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies