Oblida’t l’estiu i, per extensió, les vacances. Ara, arrenca un nou curs que té encerclades vàries dates al calendari del president de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Josep Lluís Amador. Activitats com balls esportiu o l’internacional d’hoquei en cadira de rodes elèctriques són alguns exemples. Extraesportivament parlant, la FCEDF celebra eleccions i Amador no titubeja i es presentarà a la reelecció.    

– Estem fent les primeres passes d’un nou curs. Com l’afronta enguany?
Molt bé, amb l’energia de sempre i molt important, en quant a interès competitiu. Per aquesta campanya tenim tres fronts de primera línia de cara al 2011: l’internacional d’hoquei en cadira de rodes elèctriques, que serà la gran prioritat i el repte número u i que es farà a Barberà del Vallès; un altre cita destacada seran els balls de saló i, per últim, la que està més que encaminada Copa d’Europa d’esquí. Sense oblidar el més pròxim, ben aviat el Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes.

– Una prova de foc, per tant, amb aquesta cita de l’hoquei?
Sí, sens dubte. De fet, aquesta federació des de que estic de president, fa més de dos anys, hem tingut una forta decisió per créixer en quant activitats esportives. Això s’ha fet, hem aconseguit incrementar, cada any, per sobre del 20% el pla d’adaptació esportiva i ho seguirem intentant enguany, però estarà tallat per les eleccions a principis de l’any vinent. Sempre ha estat un repte per a mi fomentar les competicions, tant de caràcter competitiu com de promoció, dins l’espai Hospi-Sport. En l’últim any, al voltant de 700 persones han treballat en aquest projecte. I això, també, ha estat possible gràcies a l’esforç de l’equip humà que tenim dins la federació, que cada dia està més motivada per tirar endavant iniciatives d’aquest tipus.

– Expliqui una mica els balls de saló, què es farà, com va sorgir la idea… 
És una mica una novetat… fa uns mesos enrere la Federació Catalana de Ball Esportiu ens va convidar a una activitat que van fer a Sitges. Ens va cridar molt l’atenció i, a més, dins l’IPC, és un esport que serà de caràcter paralímpic. Això, de cara a la integració de l’esport a les federacions uniesportives hem d’apostar per unes altres activitats i aquesta és una d’elles. Cap a octubre i novembre organitzarem un, l’IPC ens demana que sigui Copa del Món, però ja ho veurem. Per sobre de tot és molt important veure com persones amb discapacitat, amb cadira de rodes poden fer ball esportiu. Un espectacle, un gran espectacle.

– Mencionava abans que se celebraran eleccions al 2011, s’hi presentarà?
Tal com està la situació serà possible liderar de nou un projecte que haurà de ser ja de sis anys i no de quatre com marca la nova llei de l’esport. Estic molt motivat i molt orgullós de tot el que hem fet en aquests més de dos anys, ens vam marcar uns reptes i s’han assolit. Per exemple, la consolidació de la federació, potenciar les activitats de caràcter competitiu i promocional, millorar la seva imatge corporativa, la creació d’un gabinet de premsa per obrir les portes i les finestres a l’exterior de tot el que fem. Era necessari i ho hem aconseguit. Ens queden projectes per tirar endavant, que no hem pogut fer-ho, i esperem aconseguir-ho en el pròxim mandat.

– Què és el que ha quedat per tirar endavant?
Aquesta activitat que parlàvem abans del balls de saló, iniciatives de portes obertes com el transport adaptat a persones amb algun tipus de discapacitat i d’altres serveis que oferim aquest col·lectiu. Mica en mica anar millorant aquestes activitats de la federació que no tan sols han de ser esportives.

– Amb aquestes afirmacions podem dir que s’acaben les especulacions sobre la seva continuïtat al càrrec?
Sí, el president torna. Bé, de fet, no torna no se n’havia anat. Les energies i les ganes de seguir endavant amb el projecte hi són i continuar amb una nova aventura que hauria de començar entre març i abril.

– Si començàvem parlant de la nova temporada, m’agradaria acabar amb el seu parer sobre l’acord amb l’Ajuntament de Badalona per la gestió de Montigalà.       
Aquesta entesa ha trencat, per fi, la polèmica que s’havia generat davant aquest projecte i ha desbloquejat la situació, tornem a estar treballant a Montigalà amb les mans més alliberades. I, ara, amb les idees clares per tornar a gestionar les instal·lacions, sense la necessitat d’estar lligats al model de gestió de l’administració local. Tot això ha estat una feina que s’ha anat lluitant des del 2003, gràcies al treball de l’equip jurídic, gerència i, com no, de membres de la junta directiva que van prendre aquesta decisió i, feliçment, hem aconseguit els nostres objectius.         

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies