Igual que és tradició i tot un clàssic prendre raïm per donar la benvinguda al nou any, també ho és, però unes hores abans, córrer. Una representació d’atletes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) va fer tant una cosa com l’altra. D’una banda, Roger Puigbó va imposar-se a la multitudinària Sant Silvestre de Barcelona, mentre que de l’altra, a Lloret de Mar, Juan José Castilla també va fer el mateix.

A la ciutat comtal es van aplegar 9.000 corredors, entre els quals hi havia quatre de la FCEDF. La disputa entre el guanyador, Puigbó, i segon classificat, Jordi Madera, va ser una constant i en la recta final el de Sant Julià de Vilatorta va creuar primer. No obstant això, tant l’osonenc com el granollerí van marcar el mateix registre, 22 minuts i 20 segons.

Els altres tres participants a la prova, també coneguda com Cursa dels Nassos, van ser Àlex Brito, tercer amb un temps de 33 minuts i 10 segons, José Luis Alonso, quart amb un temps de 52 minuts i 7 segons i, per últim, Manel Heras, que va fer els 10 quilòmetres en 1 hora, 2 minuts i 25 segons.

Fora de la capital catalana també va haver-hi una altra brillant actuació d’un dels atletes de la federació. Juan José Castilla va ser el millor a la Sant Silvestre de Lloret en la categoria de paralímpics, amb un registre de 16 minuts i 30 segons per completar els 5.000 metres de recorregut. La prova, que celebrava la 3a edició, es va dur a terme el 27 de desembre i va comptar amb uns 3.000 inscrits.