Els ciclistes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Juan José Méndez (LC4) i Raquel Acinas (LC3), segueixen fent història, tant a nivell nacional com internacional. Aquest cop ha estat al Campionat del Món en pista de Manchester, celebrat del 6 al 8 de novembre a la localitat anglesa. Méndez i Acinas s’han proclamat subcampions del món. Un fet històric per al ciclisme paralímpic espanyol en el cas de la catalana, ja que és el primer de la història. Igual que ho va ser al setembre a Itàlia, amb el bronze al Mundial en carretera.  


En total han tornat amb tres metalls i, a més, han anat acompanyats de dos rècords d’Espanya. El barceloní autor d’aquestes plusmarques, una plata i un bronze ha estat dels més destacats de l’expedició espanyola. La plata l’ha aconseguit els 3.000 metres persecució individual marcant un temps de 4’08”900 centèsimes, rebaixant quasi sis segons el rècord estatal que havia registrat ell mateix als Jocs Olímpics de Pequín 2008. El bronze ha arribat al quilòmetre contrarellotge amb una marca de 1’27”004 centèsimes, molt a prop del 1’27”788 que hi era des del Mundial d’Aigle (Suïssa) del 2006.
Juan José Méndez al podi del quilòmetre. (FOTO: www.britishcycling.org.uk)
Però si Juan José Méndez ha estat un dels rellevants del combinat, aquest protagonisme se l’ha hagut de repartir amb Raquel Acinas. L’èxit històric d’Acinas ha arribat, també, en els 3.000 metres persecució individual. Els 4’41”991 centèsimes li han valgut el subcampionat del món i molt més gran hauria estat l’alegria si en els 500 metres contrarellotge la ciclista hagués estat per sota dels 45”599 centèsimes. Aquest temps li ha donat el tercer calaix del podi a la nord-americana Barbara Buchan, tot i tenir el quart millor registre (48”722) de la prova i Raquel el tercer (47”663), però la compensació en favor del grau de discapacitat ha apartat la del Catalunya Track Cycling Team del bronze.

Els dos esportistes de la federació han contribuït amb escreix a la bona actuació de la selecció espanyola i, a més, segueixen deixant empremta allà on pedalegen. La defensa del subcampionat o l’assalt al campionat del món en pista serà a l’agost del 2010 a Cali (Colòmbia).

 

Raquel al podi amb l'americana Barbara Buchan (FOTO: www.britishcycling.org.uk)

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies