El conjunt francès del Toulouse IC es va adjudicar el 16è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – 15è Trofeu Joan Palau i Francàs de bàsquet en cadira de rodes, disputat aquest cap de setmana el Poliesportiu Municipal de l’Espanya Industrial. Una competició que finalment va patir modificacions d’última hora: la baixa de la selecció d’Algèria. Els problemes burocràtics per sortir del seu país van impedir la seva participació al torneig.  

Així, sense els algerians sobre el parquet barceloní, la competició es va convertir en un triangular entre la selecció catalana, l’Oettihger RSB Turingia i el Toulouse. Els horaris també es van alterar i Catalunya va superar amb facilitat la seva estrena contra els alemanys (62-35). En els tres primers quarts els homes de Juan Moreno van dominar, sobretot en el penúltim del partit, anotant un parcial de 20-9 que deixava el matx vist per sentència. El triomf català i francès contra l’Oettihger obligaven a jugar-se el títol entre catalans i gals.
Mena llençant a cistella
El darrer partit del torneig, igual que l’any passat, va decidir el campió. La igualtat va ser la tònica de l’enfrontament. Després d’un arrencada titubejant, la selecció es va recuperar ja al final del primer quart, al llarg de tot el segon i principi del tercer. En aquest temps, el combinat català va retallar les mínimes diferències i es va col·locar per davant. 
 

No obstant això, un parcial de 7-0 dels francesos en el tram final els permetien tornar a dominar el lluminós, 43-40. En el darrer quart, el Toulouse va sortir molt endollat i amb un parcial de 12-6 en vuit minuts deixava, pràcticament, encarrilat el triomf. Els amfitrions van reaccionar i quatre cistelles quasi consecutives els van situar a tres punts, però els francesos van tallar la remuntada amb tres llançaments des de la línea de personals que van servir per assegurar-se la victòria (61-55) i estalviar-se patiment de darrera hora.  

Enguany, el torneig també es va emetre per Internet (http://www.net-sport.tv/basquetcadirarodes/) i encara ara es pot veure el millor del cap de setmana. Una aposta tecnològica que té la continuïtat de l’any passat. El jugador català i capità de la selecció, Enric Sanz, va ser escollit el millor jugador del torneig, mentre que el gal Courneil va fer-se amb el de jugador amb més punts. En el lliurament de guardons van ser-hi presents, l’assessor del delegat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Eduard Rañé; el president de la Federació Espanyola d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FEDDF), Juan Palau, i el president de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Josep Lluís Amador.

El 16è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – 15è Trofeu Joan Palau i Francàs va estar organitzat per la FCEDF i va comptar amb la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’, la ‘Fundación Privada Carme y Mª José Godó’, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Diputació de Barcelona, l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona i la Secretaria General de l’Esport.

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies