El trio d’atletes catalans en cadira de rodes de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF), Jordi Madera, Rafa Botello i Roger Puigbò van acabar entre els vuit millors en les dues curses en les quals van prendre-hi part al llarg de la setmana passada a Newcastle (Anglaterra).

En la primera de les competicions, la ‘Tyne Tunnel 2K’, una de les curses més ràpides del món, ja que es fa dins l'interior d'un túnel de 2 m. d’allargada i un altre en pujada, el vilatortí Roger Puigbó va pujar al podi. El tercer lloc va ser el millor resultat d’aquest triplet d’atletes, tot i que el granollerí Jordi Madera va ser sisè i el manlleuenc Rafa Botello, vuitè. Degut al tipus de cursa, la participació està limitada a 25 corredors per tal d’evitar accidents.

La segona prova a terres angleses va ser la ‘BUPA Great North Run’, una de les mitges maratons més importants del país, amb prop de 48.000 atletes a la línia de sortida. Aquesta vegada no hi va haver representació catalana sobre el calaix, però poc li va faltar a Madera, 59 segons va ser la diferència amb el tercer classificat, el francès Lemeunier. Al quart lloc del vallesà, el va acompanyar el cinquè de Puigbò i el sisè de Botello.