La Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) és una entitat privada d’utilitat pública i d’interès cívic i social que gaudeix de personalitat jurídica i capacitat d’obrar plenes per al compliment de les seves finalitats, les quals no són de caràcter lucratiu.

Va ser creada l’any 1969 de la mà de Joan Palau i Francàs, qui va fer possible que en un moment determinat a casa nostra i a tot l’estat, l’Esport de Persones amb discapacitat inicies la seva singladura, com a resposta a la necessitat d’un grup de persones per tal de poder practicar l’esport adaptat a llurs discapacitats de forma organitzada.

L’objectiu prioritari de la Federació és desenvolupar projectes i estratègies per treballar la normalització de les persones amb discapacitats físiques mitjançant l’esport.

És l’entitat encarregada de la promoció, gestió i coordinació de la pràctica de les modalitats específiques i disciplines esportives reconegudes entre persones amb discapacitat física dins de l’àmbit de Catalunya.

Les associacions, clubs, agrupacions esportives, esportistes, usuaris, jutges, arbitres i tècnics que la componen són la seva raó de ser, motiu pel que no només ha d’atendre i satisfer les seves necessitats sinó que ha de ser capaç d’avançar-se a les expectatives dels seus membres mitjançant un contacte permanent que permeti avaluar la percepció que tenen ells sobre les seves activitats.

Estem treballant i dedicant molts esforços per a sensibilitzar als mitjans de comunicació i a entitats públiques i privades procurant arribar al major nombre de població mostrant les aptituds del nostre col·lectiu.

Des de la FCEDF volem promocionar i impulsar activitats com a eina d’integració de les persones que tinguin alguna discapacitat, en els diferents àmbits, com la rehabilitació, iniciació a l’esport, competició i alt nivell i altres activitats.

MISSIÓ

 Promocionar, gestionar i coordinar la practica esportiva adaptada per a persones amb discapacitat física a Catalunya. Així mateix, fomentar la integració a la societat mitjançant l’esport adaptat i l’activitat física (competició, promoció, oci i lleure,…) i aplicar les adaptacions necessàries per a que totes les persones amb discapacitat física puguin accedir a l’esport adaptat, així com a les instal·lacions esportives, gràcies al servei de transport adaptat.

  VISIÓ

Convertir-se en l’entitat d’esport adaptat de referència per a les persones amb discapacitat física, on puguin realitzar qualsevol tipus d’esport o activitat física, degudament adaptada, centrant-se bàsicament en la vessant esportiva, saludable i lúdica, cercant la col·laboració d’altres entitats de caràcter esportiu i social a fi de que l’esport per a persones amb discapacitat esdevingui totalment inclusiu.

 

El lema d’aquesta federació és “SI VOLS POTS”  – “SUPER ALAS”

 

Per aconseguir-ho, comptem amb la participació de tots els membres i desenvolupem els programes adequats, com: Hospi-Sport (programa d’activitat física saludable), Escoles d’Iniciació, PSD (divulgació i sensibilització), Jornades de difusió, formació, etc.

VALORS

Els valors de la FCEDF són:

Professionalitat i dedicació. El nostre personal esta qualificat i gaudeix amb la seva feina.

Tracte igualitari (homes i dones i entre les persones que viuen fora dels grans nuclis). Tots els usuaris són tractats per igual.

Inclusió i integració. La inclusió de les persones amb discapacitat dins de la societat és un dels nostres principals valors.

Consens i transparència. Qualsevol persona que lo desitgi pot apropar-se a la entitat i sol·licitar informació.

Sensibilització. Sensibilitzar a la societat en general.

Esforç i superació (SUPER ALAS).  Els nostres esportistes aconsegueixen lo que es proposen gràcies al seu esforç. Són valors que es contagien a la organització.

Innovació. Trobar noves vies per tal d’aconseguir millors resultats.

Treball cooperatiu amb altres entitats. Treballem conjuntament amb diverses entitats, per a promoure les nostres activitats.

Treball en equipo. Gràcies a ell, aconseguim tots els nostres objectius.

Proporcionar i facilitar l’accés a l'esport adaptat a totes las persones amb discapacitat física (facilitant recursos materials, humans, instal·lacions esportives,…).

Vocació de progressió constant dels serveis que oferim i de la seva qualitat.

Voluntariat.

Segell compromís excel·lència europea 200+ pel seu sistema de gestió (certificat nº CEG/RE02/0067/11) 

 Entidad adherida al Codi etic de les associacions de Barcelona

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies