La segona edició dels Jocs Catalans, celebrats a Cambrils el passat cap de setmana, va ser un èxit rotund. Molt nivell competitiu i bona resposta de públic. La gran varietat d’esports va ser l’ingredient clau per aquest menú esportiu, a més molts eren, a la vegada, campionats estatals i autonòmics.

En powerlifting, la segona prova del Campionat d’Espanya, va tenir color català. Abdul Serigne va dominar el certamen i va aixecar 152’5 quilograms, marca de nivell europeu. Tercer es va situar Jordi Canyadilla i Francisco Negrillo, cinquè. En categoria femenina, Montse Alcoba no va poder emular al seu company i malgrat registrar un rècord estatal amb 72’5 quilograms, va quedar per darrere de l’asturiana Loida Zabala.
Abdul amb el guardó que l'acredita campió de Catalunya i amb opcions sèries al d'Espanya
En esgrima, que es tancava la competició, es van complir els pronòstics. Luis Sànchez, del Club Valdesgrima-Madrid, es va anotar el triomf en sabre i espasa. En la primera de les modalitats, va ampliar les diferències amb Jesús Fernàndez cinc punts més i en la segona, la igualtat va ser màxima i tant ell com Fernando Granell van guanyar, qui optava a arrabassar-li el títol a Sànchez. Tot i així, en floret sí que es va imposar. Granell, del Sala d’Armes València, va vèncer i va augmentar la renda de 17 punts a 22. 

Els dos representants catalans, del Sala d’Armes de Barcelona, van tenir una discreta actuació. Mariona Hellín, participant en floret i espasa va mantenir el cinquè i sisè lloc a la taula. Per la seva part, Gerard Serrano va acabar desè en floret amb dues victòries.
Un dels moments en el lliurament de trofeus a l'esgrima
El Campionat d’Espanya d’hoquei en cadira de rodes elèctriques va ser trepidant, qualsevol dels clubs es podia haver endut el torneig. Dracs-Guttman de Badalona i Masclets de València, per una banda, i Comkedem de Barcelona i AMB Barberà, de l’altra, van inaugurar la competició. L’empat dels primers i l’ajustada victòria dels barcelonins (3-4) van deixar obert el camí al títol. Però els valencians van passar per sobre dels barcelonins (2-6) en el següent partit, mentre que els Dracs van doblegar als barberencs (0-1), amb la qual cosa els Masclets ho tenien tot a favor.  

En la jornada de diumenge, les mirades es van centrar en el matx entre Masclets i AMB, però de seguida els del Túria van marcar diferències i van tancar el lluminós amb un ampli 10-2. Un marcador que va fer eBarça i Penya disputant la final de la Lliga Catalanastèril el triomf del Comkedem davant els Dracs i que els hi va servir per ser subcampions. 

Les competicions de caire català també van comptar amb molts atractius com el bàsquet en cadira de rodes. La Lliga Catalana buscava propietari i el FC Barcelona va demostrar el seu nivell, encara que li va costar desfer-se del Joventut de Badalona – GAM. Al final, 54-48, sis punts amunt pels blaugrana, no exempts de patiment. Una igualtat que també es va traslladar a la lluita pel tercer i quart lloc, CE Costa Daurada Reus i CB Mifas-Esplais van mantenir un  gran duel. El Reus va acabar guanyant per 40-34.

El tennis taula també va sortir de Cambrils amb campions autonòmics. En categoria de peu, Quim Azcón no va cedir ni un set i es va embutxacar el títol, superant a la final a Francis Martín. Ramon Lacambra va acabar tercer i Jaume Franch, quart. En categoria de cadira, Jordi Teruel va complir amb folgança en el seus dos enfrontaments i va guanyar. 

Els Jocs Catalans es van completar amb dues competicions opens. La petanca, que va ser per al Club Gidba Santpedor, i tir olímpic, que va anar a parar a mans de Tomàs Ortega amb 531 punts.

El podi del tennis taula, amb Quim Azcon, primer; Francis Martín, segon, i Ramon Lacambra, tercer

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies