Jornada Inclusiva LLeida: Quins esports estaran presents (III): hoquei en cadira de rodes elèctrica i boccia

HOQUEI EN CADIRA DE RODES ELÈCTRICA
Descripció de l’esport

És la modalitat d’hoquei practicada per jugadors que van en cadira de rodes elèctrica. Depenent de les seves capacitats, els jugadors poden jugar amb stick manual (ordinari) o un stick en forma de “T” lligat als baixos de les cadires.
És un esport col·lectiu amb situacions molt variades d’atac i defensa que requereix gran destresa per conduir la cadira, la pilota i l’orientació espacial.
A nivell català, la FCEDF organitza la lliga catalana d’hoquei en cadira de rodes en la que poden participar esportistes de la FCEDF i la FECPC.

Activitats durant la jornada
La impossibilitat per disposar de suficients cadires elèctriques genera la necessitat d’adaptar aquesta modalitat esportiva de tal manera que la majoria dels interessats en participar-hi ho faran sobre cadires manuals. Es distribuirà l’espai creant dues zones amb una porteria a cadascuna d’elles. La primera zona serà la zona d’iniciació on els tècnics de hoquei proposaran activitats per aprendre a coordinar la conducció de la cadira amb les accions de passi i llançament.
En una segona zona, la zona de perfeccionament, tots aquells que ho desitgin, podran jugar situacions reduïdes de partit de hoquei en cadira de rodes elèctrica (format 3 contra 3 o similar) tot jugant amb jugadors amb discapacitat física i/o paràlisi cerebral que actualment practiquen aquest esport.

BOCCIA
Descripció de l’esport

És una activitat esportiva de precisió i estratègia, en el què només participen persones en cadira de rodes. Possibilita la participació de jugadors amb alts nivells de discapacitat física (d’origen cerebral o no). Aquest és un dels motius fonamentals de la gran difusió experimentada per aquest esport, tant al nostre país com en l’àmbit internacional. Existeixen proves individuals, per parelles i per equips.

Els elements de l’esport són sis boles vermelles i sis blaves (un color per competidor o equip) i una altra blanca (bola diana). En cada partit, l’objectiu és apropar les teves boles a la bola blanca. Alguns esportistes, els de les categories més baixes, és a dir, amb un major grau de discapacitat, utilitzen una canaleta i un assistent per ajudar a efectuar els llançaments.

Activitats durant la jornada
Durant la jornada es disposaran dos camps de mides similars a les oficials per tal de que tothom que estigui interessat pugui participar de l’estació. El primer camp serà el camp d’iniciació en el que els tècnics esportius ens ensenyaran el reglament de joc, les tècniques bàsiques i els aspectes tàctics. En el segon camp trobarem el camp de competició en el que es faran partits inclusius formats per equips de 3 jugadors. Es jugarà al millor de tres parcials de manera que quan guanyi un equip dels equips entrarà un altre equip format per tres nous jugadors.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies