La seva finalitat és fixar els criteris de col·laboració entre les diverses federacions per tal que la FCEH pugui integrar els esportistes amb discapacitat en les competicions que organitzi.

Aquest migdia la FCEH, la FCEDF, la FECPC i la FCEC, encapçalades pels respectius Presidents, s’han reunit a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per dur a terme la signatura d’un conveni d’integració dels esports d’hivern per a discapacitats que determinarà quins seran els criteris de col·laboració entre les diverses federacions per aconseguir integrar l’esport adaptat en el calendari esportiu de la FCEH. La firma d’aquest conveni simbolitza l’oficialització de l’estreta col·laboració existent entre les entitats. El Sr. Oscar Cruz, President de la FCEH, ha manifestat el seu agraïment als respectius Presidents als quals ha fet arribar la seva convicció que “estem anant on creiem que s’ha d’anar i tot el camí recorregut fins avui és un exemple per altres federacions espanyoles”. Segons l’acord, es preveu la constitució d’una Comissió d’esports d’hivern per a la Integració de l’Esport (CIE), que fixi el full de ruta a seguir per aconseguir incorporar els esportistes amb discapacitat en les competicions que organitzi la FCEH. “Tenim unes estructures que poden aprofitar els esportistes de les diferents federacions paralímpiques”, ha manifestat Cruz. La CIE tindrà assignada un seguit de funcions com ara l’organització de les competicions, la confecció del calendari, la planificació de la formació d’esportistes i tècnics i l’elaboració d’un Pla d’actuació per difondre i promocionar els esports d’hivern, entre d’altres.

La Vice Presidenta d’Esport Paralímpic de la FCEH i Directora General de l’Associació Play and Train, Mariona Masdemont, una de les artífex que avui es signi aquest conveni, a acompanyat al Sr. Oscar Cruz i ha declarat que ha estat un procés llarg fina a arribar a aquesta signatura, des del inici ha hagut molt bona predisposició per part de les Federacions i dels seus gerents per tirar endavant aquest acord. “Per a mi, aquest conveni és el tret de sortida d’un feina que s’ha de continuar, és una feina en moviment i en constant creixement”. En la reunió, que ha comptat amb la presència del Sr. David Moner, President de la UFEC, s’ha fet esment del Campionat de Catalunya Adaptat que tindrà lloc a La Molina el proper dissabte 18 de gener, en el qual hi participaran diferents esportistes de les tres federacions d’esport paralímpic. La FCEH ha assumit per primer any l’organització d’aquest esdeveniment d’esport adaptat que simbolitza un pas endavant en la consolidació del treball de totes les Federacions.

 

 

 

Nota de premsa Mundo Deportivo. 

CategorySin categoría

Us de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies